Je bent hier:--Advies gevraagd

Advies gevraagd

Ben jij nieuw in de wereld van Bitcoin en andere cryptocurrencies en/of loop je over van vragen? Dan is dit jouw plek. Domme vragen bestaan niet dus kom maar op! Er staat een hele community van redacteuren en andere crypto experts klaar om je te helpen!

Door |2018-05-19T09:35:53+00:0019 mei 2018|Categorie├źn: BlockTalk|8 Reacties

Comments on Advies gevraagd

 • Tess van der Wal

  Hi, mijn naam is Tess. Ik zag net jullie tweet. Ik wil graag net als mijn vrienden wat Bitcoin kopen. De meeste doen dat op een crypto beurs, maar een paar anderen zeggen dat ik ze het beste gewoon op een site kan kopen. Ik begin maar net en wil verder eigenlijk helemaal niet handelen. Leuk voor later, hoop ik. Weet iemand van jullie wat ik het beste kan doen?

 • djdriessen

  Hey Tess,
  Super leuk dat je naar ons toekomt! Wij kunnen jou zeker helpen!
  Had je deze uitleg al gezien?
  https://blocker.nl/starten-met-crypto/
  Deze gaat je zeker een heel eind op weg helpen.
  Mocht je er niet uitkomen, schroom niet, dan helpen we je verder.
  In het begin is het best lastig.
  Oh en met je voornemen om er (in elk geval voorlopig) niets mee te doen, is heel verstandig. Eerst maar eens wennen aan het idee en een app downloaden om te zien wat de koers doet in relatie tot je aankoop.
  En je weet het he? De beste belegger is een dode, niet letterlijk natuurlijk, maar die zit op z’n handen.
  Groet! Daniel

  • Tess van der Wal

   Bedankt Daniel,
   Dat ziet er handig uit. Als ik er niet uit kom, dan laat ik het wel weten.

 • Dennis Klavier

  Hallo Blocker. Voor mijn verjaardag heb ik een Ledger gehad en ik bewaar nu tokens op Myetherwallet. Ik ben nu alleen bang dat als Myetherwallet stopt, ik al mijn crypto kwijt ben. Is dat zo?

  • Edwin

   Hallo Dennis. Een hele goede vraag! Gelukkig ben je niet je waardevolle crypto kwijt wanneer MyEtherwallet stopt. De tokens staan namelijk niet opgeslagen op deze site en ook niet op je Ledger. Je tokens staan veilig op een adres in de Blockchain. De persoon die kan aantonen dat hij de eigenaar is van dat adres, omdat hij de juiste private key bezit, is de eigenaar van de tokens. Je Ledger is een handig en veilig apparaat dat deze private keys voor je bewaard. MyEtherwallet is enkel een fijne website (interface) om tokens te verplaatsen op de Blockchain. Als deze site het niet meer doet, kan je altijd via een andere site of softwareprogramma weer bij je crypto, zolang je maar in bezit bent van je private key. Zorg dus dat je deze altijd zo veilig mogelijk bewaard!

 • Pieter

  Hee hallo. Ik ben een beetje enthousiast geworden over crypto en wil de boot niet missen als het over een jaar of 5 de standaard is geworden. Daarom wil ik graag 100 euro investeren in wat coins voor op de lange duur. Welke crypto raden jullie aan?

  • Edwin

   Goed dat je eerst informeert!

   Longterm investeren in coins en tokens is een kwestie van goed onderzoek doen en bepalen bij welke projecten jij je persoonlijk goed voelt. DYOR (Do your own research) noemen ze dat in de crypto wereld. Er is een hele hoop rommel te koop, maar er zitten ook echt goede projecten tussen. Sommige mensen investeren alleen in Bitcoin.

   Om te beginnen zou je eens onderzoek kunnen doen naar coins zoals Cardano, Gulden, Universa en Iota. Misschien zit er wel wat voor je tussen. Probeer ook altijd te spreiden en te investeren in een aantal verschillende coins.

   Op https://coinmarketcap.com/ tref je een handig overzicht aan van alle coins. Succes met investeren!

 • Jamie

  Waarom heeft elke coin zijn eigen wallet? Het is toch veel handiger om 1 wallet te hebben voor alle coins?