Je bent hier:-, Projects-Blockchain podcast Wim Pelgrim week 38

Blockchain podcast Wim Pelgrim week 38

Welkom terug bij een nieuwe ‘Vorige week in blockchain’. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchain enthousiasteling met een wekelijkse podcast op Blocker.nl.Ik breng je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van blockchain in minder dan 10 minuten! Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: voel je dan vrij om deze podcast te delen op je sociale netwerk!
Laat het me weten als je deze podcast leuk vindt of als je suggesties hebt. En als je deze wekelijkse podcast leuk vindt, kun je me steunen door naar Patreon.com/wimpelgrim te gaan, dat kan al vanaf 1 dollar per maand!

https://anchor.fm/blockernl/embed/episodes/Blocker-18—blockchain-weekoverzicht-20-september-2018-e28rmq

Welkom bij Vorige week in blockchain. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchainrealist en met deze wekelijkse podcast blijf je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op de blockchain. En als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: deel deze podcast, like hem in je podcast-app of steun me door naar www.patreon.com/wimpelgrim te gaan
Deze week praat ik je bij over: Sharding, het World Economic Forum, Marktplaats, de Verenigde Staten en een follow-up voor de Nederlandse blockchain-baby.
persoonlijk
Ik heb een gekke drukke week achter de rug, dus een wat kortere podcast dan de afgelopen weken. Ik heb een financieringsverzoek ingediend en met verschillende blockchain ontwikkelaars gesproken over mijn project waar ik aan werk voor de scholen in Helmond. Maar toch heb ik een aantal interessante nieuwsitems voor je verzameld.

Technologie
Het is altijd leuk om artikelen te zien met titels die woorden als ‘doorbraak’ in zich hebben en als je ernaar kijkt, geven ze aan dat in de eerste paar paragrafen geen echte doorbraak is gemaakt. Maar een artikel op Coindesk / Blocker.nl over sharding deed me meer naar dit technische probleem kijken. Vlad Zamfir, een blockchain-onderzoeker, codeerde een succesvolle proof-of-concept van het idee van sharding vorige week. Maar eerst: wat is sharding?

Sharding is een experimentele schalingsoplossing voor blockchains, in dit geval Ethereum. Het verdeelt de blockchain in kleinere eenheden die shards worden genoemd. In centrale databases is sharding welbekend, maar in een gedecentraliseerde database zijn de communicatie tussen shards en de veiligheid van de complete blockchain (zonder misbruik) echt een zorg.
Zamfir en zijn team gebruikten bestaande technologie om zijn proof-of-concept op te bouwen waarin hij aantoonde hoe verschillende Ethereum-shards ooit op de blockchain kunnen communiceren. Maar waarom zou je code maken op basis van bestaande technologie en niet iets nieuws uitvinden? Hij is uiteindelijk een onderzoeker. Zamfir zei dat hij een publiek wilde bereiken dat geen toegang heeft tot onderzoekspublicaties; het zien van software is boeiend en helpt het bericht te verspreiden. De code die hij heeft gemaakt kan worden gevonden op Github als je deze wilt bekijken.

Achtergrond artikelen
Het World Economic Forum publiceerde vorige week een witboek over blockchain in handels- en toeleveringsketens. Het rapport gaat over meer dan blockchain, maar nieuwe technologieën kunnen de huidige handelsfinancieringskloof van $ 1,5 biljoen verkleinen: 10% van de wereldwijde handelsvolumes voor goederen. Dat is serieus geld. Geld is niet altijd de beste stimulans, maar er is in dit geval meer dan alleen geld: bestaande processen zijn belangrijke obstakels voor kleine en middelgrote ondernemingen en voor opkomende markten. Helpen om een ​​evenwichtig speelveld te creëren is een belangrijke ontwikkeling en als dat ons allemaal geld bespaart, waarom niet. Het volledige rapport is te vinden op de site van het World Economic Forum.
bedrijven

Ik denk niet dat je de website Marktplaats kent, maar denk aan Ebay, maar dan in het Nederlands. En het maakt deel uit van Ebay Inc. sinds 2004. Emerce.nl sprak met de chief commercial officer van Marktplaats, Annemarie Buitelaar. En de website in Nederland werkt als een zandbak voor het bedrijf, zoals ik het zie. Marktplaats is aan het innoveren, bijvoorbeeld door beeldherkenning te gebruiken om je de gemiddelde prijs van vergelijkbare advertenties te laten zien wanneer je een foto van je Playstation 3 uploadt.
Maar het interessante deel van het interview (en ook de titel) gaat over blockchain. Buitelaar vertelt ons dat vertrouwen vooral draait om vertrouwen. Blockchain kan de website helpen om het vertrouwen in de handel te herstellen. Het is een “extreme kans”, verder praten over de geschiedenis van een auto die je online koopt, garanties, certificaten van echtheid enzovoort. Hopelijk zien we nieuwe ontwikkelingen op Marktplaats.nl en in de toekomst ook op Ebay en andere websites.

Regeringen en wetgeving
Als het gaat om overheden en wetgeving, kijken we deze week naar de Verenigde Staten. Zowel een Amerikaanse rechter als enkele van de grote blockchain bedrijven hebben vorige week de krantenkoppen gehaald. Eerst de rechter, Raymond Dearie uit Brooklyn, New York. Hij besloot dat cryptocurrencies en ICO’s effecten zijn onder bestaande wetgeving en verwierp de zaal van de verdediging dat de wetten voor cryptocurrencies ongrondwettelijk vaag waren. De SEC, de Securities and Exchange Commission, heeft dinsdag alleen Bitcoin and Ether van de effectenwetgeving vrijgesteld. Dus als je een ICO opstart, zorg er dan voor dat je de wet volgt, want misschien ben je de volgende op de lijst van fraudeurs. In het geval in Brooklyn was de uitvinder van de Diamond en Recoin voor de rechter, omdat hij investeerders ertoe verleidde tokens te kopen waarvan hij beweerde dat deze werden ondersteund door onroerend goed en diamanten. Dat waren ze niet…
En dan naar Washington, waar de Blockchain Association werd opgericht. Een lobbygroep, ondersteund door enkele van de start-ups van de burgemeesters en investeerders zoals Coinbase, Circle Internet Financial, Polychain Capital en Digital Currency Group. En ze huurden hun eerste lobbyist, Kristin McKenzie, al in. Naast lobbyen, wil de vereniging ook wetgevers opleiden en de snelgroeiende industrie helpen evolueren en juridische problemen omzeilen.

Nieuwe toepassingen
Drie weken geleden (podcast # 25) had ik het over een kritisch Nederlands artikel van Jesse Frederik. In het artikel beweerde de auteur dat de Blockchain Baby (podcast # 5) vastgelopen was en geen echte toekomst had. In reactie op dit artikel vertelde een van de oprichters van Ledger Leopard, Jeroen van Megchelen, dat het project begin 2019 een grotere follow-up zal hebben. Het eerste project was gepland om een ​​begin en een einde te hebben. We zullen meer over deze baby horen in 2019!

Verwijzingen
En bekijk deze andere artikelen die ik vorige week zag: Cryptouniversity.nl gathered some of the best blockchain infographics, IBM launches the yellow pages of blockchain, SAP sees limited growth in real blockchain apps, but growing interest from companies en Hackernoon published an article about how countries should regulate blockchain.

En hiermee komen we aan het einde van ‘Vorige week in blockchain’. Kijk op mijn website: http://www.wimpelgrim.nl voor meer informatie over mij en mijn podcast en een volledig transcript van deze aflevering. Bekijk de links naar alle nieuwsitems waar ik het over had in de beschrijving: World Economic Forum, Marktplaats, Sharding, rechter in de VS over ICO’s en lobbygroep en de blockchain baby. Ik hoop je volgende week te zien voor mijn volgende aflevering. Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord, deel deze podcast dan met je vrienden en op sociale media en klik op die vijf sterren in je podcast-app en beluister de podcast in het Nederlands op Blocker.nl! Zie je volgende week!

Bronnen:

World Economic Forum
https://www.weforum.org/whitepapers/trade-tech-a-new-age-for-trade-and-supply-chain-finance

Marktplaats
https://www.emerce.nl/interviews/annemarie-buitelaar-marktplaats-blockchain-gaat-vertrouwen-vergroten

Sharding
https://www.coindesk.com/ethereums-vlad-zamfir-claims-breakthrough-in-blockchain-sharding/

United States judge on ICO’s
https://www.cnbc.com/2018/09/11/federal-judge-says-sec-rules-apply-to-initial-coin-offering.html

United States lobby group
https://www.xconomy.com/boston/2018/09/12/coinbase-circle-others-form-blockchain-lobbying-group-in-dc/

Blockchain baby
https://www.skipr.nl/actueel/id35840-tweede-pilot-blockchainbaby-start-begin-2019.html

 

Verwijzingen:

Blockchain infographics
https://www.cryptouniversity.nl/blockchain-infographic/

Yellow pages of blockchain
https://cryptovest.com/news/hacera-ibm-launch-the-yellow-pages-of-blockchains/

SAP about blockchain
https://www.techzine.nl/nieuws/411189/sap-aantal-actieve-blockchain-apps-beperkt-maar-interesse-is-groot.html?redirect=1

How should countries regulate blockchain
https://hackernoon.com/how-should-countries-regulate-blockchain-3ce0c6fe85ce

 

Steun me op Patreon: www.patreon.com/wimpelgrim

Music © by https://www.bensound.com

Door |2018-09-26T13:11:49+00:0026 september 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , |0 Reacties

Comments on Blockchain podcast Wim Pelgrim week 38