Je bent hier:-, Projects-Blockchain podcast Wim Pelgrim week 36

Blockchain podcast Wim Pelgrim week 36

Welkom terug bij een nieuwe ‘Vorige week in blockchain’. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchain enthousiasteling met een wekelijkse podcast op Blocker.nl.

Ik breng je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van blockchain in minder dan 10 minuten! Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: voel je dan vrij om deze podcast te delen op je sociale netwerk!
Laat het me weten als je deze podcast leuk vindt of als je suggesties hebt. En als je deze wekelijkse podcast leuk vindt, kun je me steunen door naar Patreon.com/wimpelgrim te gaan, dat kan al vanaf 1 dollar per maand!

Welkom bij Vorige week in blockchain. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchain-realist en met deze wekelijkse podcast blijf je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op de blockchain. En als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: deel deze podcast en like hem in je podcast-app.
Deze week de vraag “To blockchain or not to blockchain?”, Civil en AP werken samen, KodakCoin en hoe dat gaat, conferentie in Noord-Korea en drie studies waar Ross Benes het over heeft. Laten we beginnen!

Technologie
Omdat de technologie van blockchain niet door iedereen wordt begrepen, proberen getalenteerde programmeurs en verkopers klanten te misleiden bij het kopen van een blockchain-oplossing wanneer dit niet nodig is. De grote vraag “To blockchain or not to blockchain” werd beantwoord door D. Birch met een eenvoudig stroomdiagram: heb ik blockchain nodig? -> Nee. Maar de realiteit is niet zo eenvoudig en Mohammed ElSeidy schreef een artikel op hackernoon om deze vraag in meer detail te beantwoorden. Zijn conclusie: blockchains zijn geen oplossing voor alle technische problemen. Verrassing, verrassing! Maar in welke situaties zijn blockchains onderdeel van de oplossing: applicaties die omgaan met digitale goederen en diensten en die vertrouwen vereisen, zijn het meest geschikt. En laten we dat in gedachten houden als we kijken naar al het blockchain nieuws dat van alle kanten binnenstroomt.

Bedrijven
Een nieuw groot bedrijf dat investeert in blockchain-oplossingen: Associated Press werkt samen met Civil om te werken aan verschillende journalistieke oplossingen met behulp van blockchain: bewezen auteurschap en eigendom (net zoals Kodak aan het doen was), slimme licentievoorwaarden voor contracten en prikkels voor ethisch gedrag. Het eerste is een bekende blockchain-mogelijkheid. Kodak werkte eraan, zoals ik al zei in mijn eerste pilot-aflevering. Een kleine zij stap: de KodakCoin is niet het grote ding dat het beloofde te zijn: een gelekt document (https://davidgerard.co.uk/blockchain/2018/08/19/the-kodakcoin-kodakone-confidential-offering-memorandum- 21-mei-2018 /) onthult dat het een manier zou kunnen zijn om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen met zo min mogelijk juridische verwijtbaarheid. Fondsenwerving gaat niet zoals gepland, dus meer mensen denken dat. Maar terug naar Civil en AP: auteurschap en eigenaarschap zijn basisprincipes die een blockchain kan doen. Slimme licentievoorwaarden voor contracten zijn ook iets dat je kunt doen op basis van informatie die is opgeslagen op de blockchain. En het ontvangen van inkomsten voor je werk als journalist of fotograaf is tegenwoordig moeilijk, dus Civil werkt aan een echt probleem. Maar het ethische gedrag, ik weet het niet … Technologie is niet moreel door het ontwerp. Verschillende projecten tot nu toe op de blockchain in de journalistiek en andere domeinen hebben geen resultaat opgeleverd om mensen te helpen zich beter te gedragen. Dus ik denk dat dat een bubbel is die klaar is om te barsten. Maar als een bedrijf als AP eraan werkt, hebben ze meestal het langetermijnperspectief in gedachte en de oprichters van Civil werkten allemaal in de journalistiek met een inhoudelijke missie (luister naar podcast # 26 voor meer informatie over hoe ze zijn begonnen, interessante ontwikkeling) .

Regeringen en wetgeving
Ooit al eens in het geheim naar een crypto-bijeenkomst willen gaan? En anoniem? Misschien kunt u dat als u bent uitgenodigd voor de Crypto- en Blockchain-conferentie die Noord-Korea organiseert. Of zogenaamd aan het organiseren is, omdat het gewoon geruchten zijn die uit het communistische land komen. En ze zijn serieus: Pyongyang University geeft crypto-cursussen, dus het popte op een paar weken geleden en nu melden rapporten ons dat in oktober verschillende buitenlandse experts een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van verschillende Noord-Koreaanse staatsbedrijven. En het land heeft goede redenen om geïnteresseerd te zijn in blockchain en vooral crypto’s. Vanwege de handelsboycot in Noord-Korea verkeert het land in een crisis en zoekt het naar manieren om geld te verdienen. En het misbruiken van digitale beveiligingszwakheden om cryptokapitaal te verkrijgen, is zo’n manier. Lazarus Group, een cybercrime-syndicaat dat vaak wordt geassocieerd met Noord-Korea, heeft onlangs nieuwe malware ingezet. En dergelijke tactieken lijken effectief: afgelopen maart verwierf Noord-Korea illegaal 11.000 BTC (ongeveer 200 miljoen dollar op dat moment).

Onderzoek
Wat houdt blockchain tegen om mainstream te worden? Wat is de grootste barrière? Ross Benes schreef een artikel over Emarketer over de grootste belemmering voor de volledige acceptatie van blockchain. Hij verwijst naar twee onderzoeken van Deloitte en PriceWaterhouseCoopers onder honderden leidinggevenden en ze komen tot dezelfde conclusie: regelgevingskwesties: de bedrijven weten niet wat regeringen en regelgevers zullen doen. Het aanpassen van blockchain aan oudere systemen en potentiële beveiligingsrisico’s scoren ook hoog. De problemen met het verwijderen van privégegevens volgens de GDPR-regels in de EU en de onveranderbaarheid van blockchain-transacties, eerder besproken in deze podcast, zijn een voorbeeld van deze regelgevingskwesties. Overheden en regelgevers hebben hier iets te doen.
Maar Benes heeft een ander onderzoeksrapport gelezen: het Gartner-onderzoek naar hype-cycli. Meer dan 3000 chief information officers werden onderzocht en slechts 1% zei dat het werkt aan blockchain. En de studie van Deloitte zegt dat 43% van de leidinggevenden zegt dat blockchain in hun top-5 strategische prioriteiten staat. Beide kunnen niet tegelijkertijd waar zijn, tenzij de CIO’s niet weten wat de andere leidinggevenden aan het doen zijn. Of als de studies niet dezelfde onderzoeksparameters hebben.

Verwijzingen

The BRIC-countries (Brazil, Russia, India, China) and South-Africa signed a blockchain agreement, Russian state pension fund to use blockchain for employment contracts, ITOA and Volkswagen will launch blockchain enabled cars in 2019 en Samsung launches blockchain certification platform for Korea’s Banks.

En hiermee komen we aan het einde van ‘Vorige week in blockchain’. Kijk op mijn website: http://www.wimpelgrim.nl voor meer informatie over mij en mijn podcast en een volledig transcript van deze aflevering. Bekijk de links naar alle nieuwsitems waar ik het over had in de beschrijving: ‘to blockchain or not to blockchain’, Civil en AP, KodakCoin, Noord-Korea en de studies waar Ross Benes over praat. Ik hoop je volgende week te zien voor mijn volgende aflevering.. Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord, deel deze podcast dan met je vrienden en op sociale media en klik op die vijf sterren in je podcast-app en beluister de podcast in het Nederlands op Blocker.nl!

Bronnen

To blockchain…
https://hackernoon.com/to-blockchain-or-not-to-blockchain-45004a23e8a7

Civil en AP
https://blog.joincivil.com/civil-and-the-associated-press-to-collaborate-on-blockchain-based-content-licensing-c7211f5ae7fa

KodakCoin
https://davidgerard.co.uk/blockchain/2018/08/19/the-kodakcoin-kodakone-confidential-offering-memorandum-21-may-2018/

Noord Korea
https://news.bitcoin.com/report-north-korea-to-hold-a-crypto-conference/

 

Verwijzingen

BRIC blockchain agreement
https://www.zdnet.com/article/brics-sign-blockchain-agreement/

Russia’s PFR using blockchain
https://cointelegraph.com/news/russian-state-pension-fund-to-use-blockchain-for-employment-contracts

IOTA en Volkswagen
https://cryptoslate.com/iota-and-volkswagen-will-launch-blockchain-enabled-cars-in-2019/

Samsung
https://www.ccn.com/banksign-samsung-blockchain-south-korea/

Steun me op Patreon: www.patreon.com/wimpelgrim

Muziek © by https://www.bensound.com

Door |2018-09-11T22:17:29+00:0011 september 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , , , , , , , , |0 Reacties

Comments on Blockchain podcast Wim Pelgrim week 36