Je bent hier:-, Projects-Blockchain podcast Wim Pelgrim week 27

Blockchain podcast Wim Pelgrim week 27

Welkom terug bij een nieuwe ‘Vorige week in blockchain’. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchain enthousiasteling met een wekelijkse podcast op Blocker.nl.

Ik breng je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van blockchain in minder dan 10 minuten! Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: voel je dan vrij om deze podcast te delen op je sociale netwerk!
Laat het me weten als je deze podcast leuk vindt of als je suggesties hebt. En als je van deze wekelijkse podcast houdt, kun je me steunen door naar Patreon.com/wimpelgrim te gaan, dat kan al vanaf 1 dollar per maand!

      Blocker.nl - blockhain weekoverzicht week 27 - Wim Pelgrim

Welkom terug bij een nieuwe ‘Vorige week in blockchain’: Deze week gaan we het hebben over ‘Dode munten’, Ant Financial, Banco Santander en mijn zomervakantie

Dit is mijn laatste podcast voor mijn zomervakantie. Ik werk op een middelbare school in Nederland en de school sluit voor 6 weken. Een paar weken waarin ik met mijn vrouw en kinderen naar Rhodos in Griekenland ga, dan ga ik de vierdaagse van Nijmegen lopen (vier keer vijftig kilometer lopen) en ik ga werken aan het verbeteren van mijn podcast. Wat begon in februari met een leuk ding om te proberen, is een wekelijkse podcast geworden in het Engels en het Nederlands met een paar honderd luisteraars in totaal. Maar voordat ik je teveel over mij vertel en niet genoeg over blockchain, laten we naar het nieuws van vorige week gaan.

Zoals ik vorige week schreef, was er veel nieuws om uit te kiezen. Iedereen wilde zijn persbericht net voor de zomer publiceren. En deze week was het alweer moeilijk om te kiezen. Een paar nieuwe blockchains gaan bèta’s lanceren, maar tegelijk gaan ook iedere week weer veel projecten ten onder. We zullen daarom naar Deadcoins.com kijken. Hiernaast is de Chinese cryptolijst weer naar buiten gekomen: ik zal naar de veranderingen  van deze lijst kijken, verder volooit de Spaanse waakhond voor de effectenmarkt een blockchain-test en spreekt Alibaba’s CEO over bitcoin.

Technologie en perspectief
Laten we opnieuw naar China gaan: de bijgewerkte versie van de blockchain-ranking is uit. En EOS staat nog steeds op de eerste plaats, ondanks alle problemen die we hebben gezien bij de lancering van dat netwerk in de afgelopen weken. Bitcoin staat nog steeds laag: 17e in de lijst. De criteria zijn overigens puur technisch, niet ethisch of praktisch, dus dat beïnvloedt de rangorde, maar we zullen zien hoe dit project zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

Veel projecten halen het echter niet en de website Deadcoins.com somt alle cryptocurrencies op niet hebben overleefd. Van valse crypto’s tot gehackte software, alle soorten crappy crypto worden vermeld en je kunt zelf nieuwe items toevoegen. Dus als je de komende weken niets te doen hebt: blader door deze lijst en verwonder je over alle verdwenen munten.

Toepassingen
Dan naar Spanje, waar de waakhond van de effectenmarkt vorige week een blockchain-test afrondde. Het was een veelbelovend resultaat voor blockchain: de tijd om informatie in te verwerken, werd met meer dan 70 procent verkort met behulp van het pilotplatform. Maar wat werd eigenlijk opgeslagen in de gedeelde database? De informatie over de uitgifte van warrants, contracten die het recht hebben om nieuwe aandelen tegen een bepaalde prijs te kopen voordat ze aflopen. Conclusie van de waakhond en Banco Santander: de technologie is veelbelovend.

Tot slot om deze podcast af te sluiten, gaan we naar Alibaba. Jack Ma, CEO van Alibaba, vertelde een paar weken geleden dat hij denkt dat Bitcoin een bubbel is. Het bedrijf gelooft wel in blockchain. Ant Financial, de financiële partner van Alibaba, lanceerde een op blockchain gebaseerde service waarmee de grote Filipijnse werkende populatie in Hong Kong snel en veilig geld naar familie thuis kan sturen. Het is een gebied waar meer bedrijven en startups aan werken, omdat het nu wordt gedomineerd door Western Union en MoneyGram. Een interessant vakgebied waar we nog meer van horen .

En hiermee komen we aan het einde van ‘Vorige week in blockchain’. Kijk op mijn website: http://www.wimpelgrim.nl voor meer informatie over mij en mijn podcast en een volledig transcript van deze aflevering. Bekijk de links naar alle nieuwsitems waar ik het over had in de beschrijving: China’s blockchain raking, Spaanse banken, Deadcoins.com en Ant Financial. En kom zeker na de vakantie terug voor mijn nieuwe podcast op Soundcloud en in het Nederlands op Blocker.nl!

Bronnen
China’s blockchain-ranking
http://special.ccidnet.com/pub-bc-eval/index.shtml

Deadcoins.com

Spaanse banken
https://www.coindesk.com/spains-securities-market-watchdog-completes-blockchain-test/

Ant Financial
http://fortune.com/2018/06/26/alibabas-ant-financial-blockchain-bitcoin/

Steun me op Patreon: www.patreon.com/wimpelgrim
Muziek © door https://www.bensound.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Comments on Blockchain podcast Wim Pelgrim week 27