Je bent hier:-, Projects-Blockchain podcast Wim Pelgrim week 26

Blockchain podcast Wim Pelgrim week 26

Welkom terug bij een nieuwe ‘Vorige week in blockchain’. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchain enthousiasteling met een wekelijkse podcast op Blocker.nl.

Ik breng je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van blockchain in minder dan 10 minuten! Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: voel je dan vrij om deze podcast te delen op je sociale netwerk!
Laat het me weten als je deze podcast leuk vindt of als je suggesties hebt. En als je van deze wekelijkse podcast houdt, kun je me steunen door naar Patreon.com/wimpelgrim te gaan, dat kan al vanaf 1 dollar per maand!

      Blocker.nl - blockhain weekoverzicht week 26 - Wim Pelgrim

Voor het begin van het nieuws van deze week: een oproep aan al mijn luisteraars in San Jose! De afgelopen 30 dagen waren jullie meest loyale luisteraars. Bedankt voor het vertrouwen.

Deze week zal ik de technologische toekomst bespreken met Ripple en George Friedman, de landen Zuid-Korea en Zweden, nieuwe apps van EY en Microsoft en The Colorado Sun en ik zal eindigen met een cursus in India en de Akoin.

Technologie en perspectief
Nieuwe technologieën roepen altijd twee reacties op: enthousiasme en scepsis. We hebben veel enthousiasme gezien met de stijgende prijzen van crypto’s vorig jaar. Het scepticisme groeit dit jaar. Kijkend naar de Hype Cycle van Gartner, zijn we over de top van de opgeblazen verwachtingen. En we zullen meer en meer scepticisme zien gedurende enkele maanden of jaren. Maar onder de blockchain-sceptici is David Schwartz, Chief Cryptographer of Ripple, in het nieuws. “Ik zal toegeven, we zijn er nog niet” en “Wat we van veel van onze klanten horen, is dat het noodzakelijk is om hun transacties privé te houden, duizenden per seconde te verwerken en alle soorten valuta en activa denkbaar aan te bieden”. Het klinkt als de reactie van De Nederlandsche Bank twee weken geleden (podcast # 24 / Blocker 13 juni).

Een andere scepticus is George Friedman, geopolitieke analist. Maar hij is niet iemand die niet in blockchain gelooft, hij gelooft dat ze overbodig worden. Vanwege quantum computing. Wanneer die technologie volwassen wordt, zal deze in staat zijn om de cryptografie van blockchain te ontsleutelen en zal alle informatie in de openbaarheid zijn. Het is een toekomst waarvan iedereen in blockchain weet dat die ooit zal komen. Maar zoals we een paar weken geleden hebben gehoord (podcast # 18, Blocker 6 juni), zouden quantumcomputers ook deel kunnen uitmaken van een blockchain. Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet, maar technologie die verouderd is, maakt deel uit van elk tijdperk. Voorlopig kan blockchain dingen veranderen, dingen veranderen.

Regeringen en wetgeving
Na enig scepticisme, een enthousiaste reactie van de Zuid-Koreaanse regering. Het investeert meer dan 200 miljoen dollar in publieke en private blockchain-initiatieven. Het programma zal zes bestaande blockchain-pilots uitbreiden en commercialiseren met de steun van het ministerie van Wetenschap en ICT. Velden die in het programma worden behandeld, zijn onroerend goed, online stemmen, verzendlogistiek, veehouderadministratiebeheer, inklaring en internationale distributie van e-documenten.
Twee landen die de blockchain gebruiken vanaf deze week zijn Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Zweden maakt kans op kadastrale registratie op blockchain. “De technologie is helemaal klaar”, vertelde hoofd digitale officier Mats Schnäll over het project. Nu is het klaar voor testen in het veld. En hoewel Lantmäteriet al werkt in een “zeer gedigitaliseerd en papierloos” -systeem, kan het nog 3 tot 6 maanden duren om een ​​verkoop te registreren. Blockchain kan die periode verkorten. Spannend, maar nog maar net begonnen.

Toepassingen
Te veel applicaties werden vorige week gepresenteerd. Niet alleen de landen waar ik zojuist over sprak, ook de centrale bank van Brazilië, de Drechtsteden Universiteit, Colorado News, EY en Microsoft, Brave en Cryptokitties kwamen vorige week met interessant nieuws. En dat zijn juist degenen die ik volledig lees, omdat er altijd meer is. Maar ik zal er slechts twee met u bespreken waarvan ik denk dat deze de meeste impact zullen hebben in de komende paar maanden: EY en Microsoft en het Colorado-nieuwscentrum met blockchain-ondersteuning.

Big boys EY en Microsoft hebben een blockchain-oplossing uitgebracht voor het beheer van rechten en royalty’s. Het moet de kostbare en tijdrovende processen in amusementsrechten en royalty’s stroomlijnen. Gaming is het eerste veld waar de oplossing in zal worden gebruikt, met Microsoft en andere game-uitgevers, maar het dient elke sector waar intellectuele eigendom of activa aan andere partijen in licentie zijn gegeven. Bovendien is de oplossing erop gericht om bijna realtime zichtbaarheid te geven aan verkooptransacties aan de deelnemers in het netwerk. Deelnemers zullen sneller en effectiever op de marktbehoeften kunnen reageren. Maar al deze beweringen komen uit het persbericht, dus we zullen moeten zien hoe het werkt.

Daarna naar Colorado, waar een groep verslaggevers The Denver Post verliet om The Colorado Sun op te starten, een publicatieplatform op basis van blockchain en crypto-economie. Doel is om tegen het einde van dit jaar 1000 publicaties te maken. Waarom? De verslaggevers en redacteuren waren het niet eens met het beleid van het hedgefonds dat hun paper overnam. De Colorado Sun wordt ondersteund door de Civil Media Group, een startup van Joseph Lubin (een van de oprichters van Ethereum). Civil zocht een groep geweldige journalisten, omdat, zoals ze zeggen, de journalistiek de start is, niet de blockchain. En dat lijkt me een goede benadering als je het mij vraagt. Bekijk het artikel van de New York Times voor meer informatie.

Overig nieuws
Voor mijn luisteraars in Inda: IBM biedt een gratis blockchain-cursus aan voor studenten in India. Samen met het National Program on Technology Enhanced Learning (NPTEL) biedt IBM een 12 weken durende online cursus aan. Iedereen over de hele wereld kan de cursus volgen, maar de laatste examens worden alleen offline aangeboden in geselecteerde Inidian-steden. Geïnteresseerd? Click op deze link.

En tot slot, het OMG-moment van deze week. Ik weet niet of je Akon kent. Hij is een zanger en vanwege het auteursrecht kan ik hier geen van zijn nummers afspelen. Maar dat is niet belangrijk. Als je deel wilt uitmaken van zijn volgende grote ding: koop dan zijn aanstaande crypto. De … (wacht erop) … Akoin. Snap je? Akon … Akoin … Akon … Akoin. En het meest verwarrende van dit plan: hij hoopt dat het de valuta wordt van zijn nieuwe stad: Akon Crypto City, in de buurt van Dakar. En … crypto’s kunnen Afrika veilig stellen. En zijn slotverklaring: “Ik bedenk de ideeën, laat de geeks het uitwerken!”. Echt “Oh … mijn … God!”

En hiermee komen we aan het einde van ‘Vorige week in blockchain’. Kijk op mijn website: http://www.wimpelgrim.nl voor meer informatie over mij en mijn podcast en een volledig transcript van deze aflevering. Bekijk de links naar alle nieuwsitems waar ik het over had in de beschrijving: Ripple, George Friedman, Zuid-Afrika, Zweden, EY en Microsoft, The Colorado Sun, een cursus in India en Akoin.. En kom zeker volgende week terug voor mijn nieuwe podcast op Soundcloud en in het Nederlands op Blocker.nl!

Bronnen:

Ripple
https://www.reuters.com/article/us-blockchain-ripple/banks-unlikely-to-process-payments-with-distributed-ledgers-for-now-says-ripple-idUSKBN1J92JG
Geopolitieke analyse van blockchain
https://www.cnbc.com/2018/06/15/geopolitical-analyst-george-friedman-says-blockchain-will-become-obsolete.html
Zuid-Korea
https://cointelegraph.com/news/south-korean-gov-t-to-invest-over-200-mln-in-public-private-blockchain-initiatives
Zweden
https://cointelegraph.com/news/swedish-government-land-registry-soon-to-conduct-first-blockchain-property-transaction
EY en Microsoft
https://www.ey.com/gl/en/newsroom/news-releases/news-ey-and-microsoft-launch-blockchain-solution-for-content-rights-and-royalties-management-for-media- and-entertainment-industrie
De Colorado Sun

Cursus in India
https://thenextweb.com/hardfork/2018/06/19/ibm-india-blockchain/
Akoin
https://edition.cnn.com/2018/06/25/africa/akon-launch-crypto-city-senegal/

Steun me op Patreon: www.patreon.com/wimpelgrim
Muziek © door https://www.bensound.com

BewarenBewaren

Door |2018-06-30T21:09:38+00:0030 juni 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , , , , , , , , , , , |0 Reacties

Comments on Blockchain podcast Wim Pelgrim week 26