Je bent hier:--Blockchain podcast Wim Pelgrim week 23

Blockchain podcast Wim Pelgrim week 23

Welkom terug bij een nieuwe ‘Vorige week in blockchain’. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchain enthousiasteling met een wekelijkse podcast op Blocker.nl.

      Blocker.nl - blockhain weekoverzicht week 23 - Wim Pelgrim

Ik breng je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van blockchain in minder dan 10 minuten! Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: voel je dan vrij om deze podcast te delen op je sociale netwerk!
Laat het me weten als je deze podcast leuk vindt of als je suggesties hebt. En als je van deze wekelijkse podcast houdt, kun je me steunen door naar Patreon.com/wimpelgrim te gaan, dat kan al vanaf 1 dollar per maand!

Zoals je misschien hebt gemerkt, categoriseer ik het nieuws in de laatste twee podcasts. Deze week zal ik hier verder in gaan. Ik zal twee technologische nieuwsitems bespreken: Quantum blockchains en een superchain blockchain-protocol. In de categorie “Overheden en wetgeving” spreek ik over Vermont en Australië en ik zal twee toepassingen bespreken: Ben & Jerry’s en een Chinese taxi-app. En last but not least zal ik eindigen met een Mao-imitator.

Technologie
Ten aanzien van technologie zijn er deze week twee interessante nieuwsitems. Sommige mensen houden van de blockchain technologie voor de crypto-handel, andere mensen voor de toffe applicaties om problemen uit de echte wereld op te lossen, en sommigen houden gewoon van de technologie omwille van technologie. Voor die laatste groep adviseer ik je een artikel over Quantum computers en de blockchain. Het betreft een interessante gedachte. Hoe zou minen eruit zien als je Quantum computers hebt? Voor alle computernerds: klik even de link in de beschrijving aan.
Vervolges Baidu, een van de grootste internet- en AI-bedrijven ter wereld. Ze presenteerden een nieuw blockchain-protocol, genaamd ‘Super Chain’. Baidu experimenteert de afgelopen weken steeds meer met cryptocurrencies. Het protocol is ontworpen om consensusalgoritmen te veranderen, gericht op energie-efficiëntie. De protocollen zijn compatibel met het ontwikkelingssysteem van Bitcoin en Ethereum. Dus dat is een interessante functie om naar te kijken.

Overheden en wetgeving
In het volgende onderdeel gaan we in op Overheden en wetgeving. Staat na staat in de Verenigde Staten van Amerika doet iets met blockchain-technologie in zijn wetgeving. Vermont is de volgende in de rij. De staat accepteerde een wetsvoorstel voor de oprichting van zogenaamde “blockchain-based limited liability companies“. Iedereen die een aanvraag voor een dergelijk bedrijf wil indienen, moet (en ik citeer): “specificeer of het gedecentraliseerde consensusgrootboek of de database die wordt gebruikt of ingeschakeld door de BBLLC volledig gedecentraliseerd of gedeeltelijk gedecentraliseerd zal zijn en of een dergelijk grootboek of database volledig of gedeeltelijk openbaar of privé zal zijn, inclusief de mate van toegang van de deelnemers tot informatie en lees- en schrijfrechten met betrekking tot protocollen.” Dat is een lange zin, dus het kan geen kwaad hem nog een keer te lezen. Hiermee laat een volgende staat zien een stap te zetten in de toekomst en die probeert dé blockchain staat in de VS te worden.

In Australië komt de premier naar voren als een blockchain enthousiasteling. Het Digital Transformation Agency ontving 700.000 Australische dollars om het gebruik van blockchain te verkennen. De CEO van het Agentschap vertelde de Senaat dat het een persoonlijk verzoek was van de premier, Malcolm Turnbull. Andere ministers waren ook zeer geïnteresseerd in het werk van de Digital Transformation Agency. Het eerste veld waar ze naar kijken, is het betalen van welvaart.

Toepassing
Nieuwe apps komen elke week langs. Deze week begin ik met een nogal heerlijke (die past bij het weer): Ben en Jerry’s ijs. Je kunt nu ijs kopen met waarvan de ecologische voetafdruk is berekend met behulp van de blockchain. De milieu-impact van elke bak van Karamel Sutra en Cookie Dough is berekend en de koper betaalt om het tegenwicht te bieden. Je kunt zelfs extra betalen om de impact te verdubbelen. Om dat te doen werken Ben en Jerry’s samen met Poseidon uit Zwitserland. Poseidon gebruikt de Stellar-blockchain, een bekende energie-efficiënte blockchain. Dat is niet ‘ik bouw een blockchain-app, omdat ik de blockchain wil gebruiken, omdat het cool is’. Nee, dat is het oplossen van een probleem met behulp van een technologie die bij het probleem past.
In mijn ogen beantwoordt een andere app dat soort gebruik van technologie niet. Het Chinese bedrijf Kuaidi Dache bouwt een taxi-app voor op basis van blockchain technologie. Waarom? Waarom de blockchain gebruiken? Op de China International Big Data Industry Expo 2018 zei Chen, oprichter van Kuaidi Dache: “Ride hailing is de eerste keer dat blockchain wordt getest op een sociale applicatie op massale schaal.” Dat klinkt als “Ik wil de blockchain gebruiken, omdat het is cool “. Details of een tijdschema werden niet onthuld, dus totdat we meer horen, blijf ik sceptisch.

Overig nieuws
En last but not least, geweldig nieuws uit China. Een grap ging mis: een Mao-imitator op een Blockchain-conferentie in China. Hoe kon dat fout gaan?! De acteur hield een toespraak over blockchain-technologie. Maar de organisatie, mensen op sociale media en grote blockchain-bedrijven verwierpen al snel zijn uitspraken. En omdat het gebruik van Mao’s namen of afbeeldingen voor commerciële doeleinden illegaal is in China, had de acteur deze uitkomsten kunnen kennen.

En daarmee komen we aan het einde van ‘Vorige week in blockchain’. Kijk op mijn website: http://www.wimpelgrim.nl/ voor meer informatie over mij en mijn podcast. Bekijk de links naar alle nieuwsitems waarover ik sprak in de beschrijving: China’s blockchain-lijst, energieverbruik, Liquidity.Network, Blocklet, Civic, Concensus en de 30+ voorbeelden, het beste crypto-land en het Nederlandse boek van Herbert Blankesteijn. En kom zeker volgende week terug voor mijn nieuwe podcast op Soundcloud en in het Nederlands op Blocker.nl!

Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord, deel deze podcast dan met je vrienden en op sociale media.

Bronnen

Quantum Computing
https://bravenewcoin.com/news/will-quantum-blockchains-be-the-final-frontier/

Super Chain
https://cointelegraph.com/news/internet-giant-baidu-unveils-energy-efficient-super-chain-blockchain-protocol

Vermont
https://www.coindesk.com/vermontdao-state-governor-signs-bill-clearing-way-blockchain-companies/

Australie
https://www.zdnet.com/article/turnbull-emerges-as-blockchain-change-champion/

Ben and Jerry’s
https://www.forbes.com/sites/oliversmith/2018/05/29/ben-jerrys-bets-on-blockchain-to-cancel-out-the-carbon-in-every-scoop/#5dd7a0c9688c

Kuaidi Dache
https://cointelegraph.com/news/founder-of-chinese-ride-hailing-company-to-launch-blockchain-based-taxi-app

Mao
http://time.com/5293478/china-mao-zedong-blockchain-impersonator/

Support Wim via Patreon: www.patreon.com/wimpelgrim

Music © https://www.bensound.com

Door | 2018-06-13T12:40:35+00:00 6 juni 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , , , |0 BlockTalk reacties

Comments on Blockchain podcast Wim Pelgrim week 23