Je bent hier:--Blockchain podcast Wim Pelgrim week 22

Blockchain podcast Wim Pelgrim week 22

Welkom terug bij een nieuwe ‘Vorige week in blockchain’. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchain enthousiasteling met een wekelijkse podcast op Blocker.nl. Ik breng je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van blockchain in minder dan 10 minuten! Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: voel je dan vrij om deze podcast te delen op je sociale netwerk!
Laat het me weten als je deze podcast leuk vindt of als je suggesties hebt. En als je van deze wekelijkse podcast houdt, kun je me steunen door naar Patreon.com/wimpelgrim te gaan, dat kan al vanaf 1 dollar per maand!

Deze week zal ik het hebben over het herstellen van privésleutels, Steve Wozniak, fraude en diefstal in Bitcoin, Taiwan, MoviesChain, LabChain en REMME.

Technologie
Iedereen herkent de situatie dat je je sleutels kwijtraakt. Jezelf buitensluiten en door een raam klimmen of je ouders bellen als ze thuis zijn om die van hen te lenen. Maar wat als jij je privésleutels voor uw informatie op een blockchain verliest? De Nederlandse website Computerwereld somt vijf mogelijke oplossingen op, waaronder koude opslag, een ‘muur’ tussen je app en de toetsen zoals Civic doet is of een fysieke organisatie die je sleutels kan herstellen na grondige identificatie. Een probleem dat het waard is om over na te denken, omdat het niet de vraag is óf, maar wanneer het een keer zal gebeuren.

Vervolgens naar de op één na grootste crypto: Ethereum. Als Steve Wozkniak aan een publiek vertelt, dat jouw bedrijf de volgende Apple kan zijn, wat hij zei over Ethereum, dan weet je dat je als bedrijf iets goed doet! Maar wat doen ze dan eigenlijk zo goed volgens Steve? “Ethereum interesseert me omdat het daadwerkelijk dingen kan doen én omdat het een platform is”, zei hij. En naast alle geweldige dingen die we op Ethereum zien gebeuren, is gamen volgens Steve dé testcase voor het netwerk.

Vorig jaar hadden we de crypto-kittens, deze week is Ethereum verstopt door garnalen, kikkers en drugs. Met 26.000 transacties in 24 uur had Ethereum moeite om alles te verwerken. Een commentator op 4chan verklaarde wat iedereen denkt: “Als de op één na grootste cryptocurrency kan worden vernietigd door cryptokitties en garnalenkwekerijen, dan is het niet klaar voor prime time en we hebben nog een lange weg te gaan voordat massale adoptie plaatsvindt. Deze games lijken misschien stom, maar ze dienen als waardevolle stresstests voor het ecosysteem als geheel en laten zien waar de zwakke punten liggen.” Iets om over na te denken wanneer u een app aan het bouwen bent of van plan bent om de blockchain te gebruiken om uw probleem op te lossen.

Overheden en wetgeving
Criminelen proberen ook wat geld te verdienen aan het succes van de Bitcoin. Twee grote zwendel praktijken van de afgelopen week: een fraudeonderzoek naar de manipulatie van Bitcoin en geld dat is gestolen van Bitcoin Gold. Eerst het fraudeonderzoek. Traders in Bitcoin proberen koersen te manipuleren door valse koop- / verkooporders te plaatsen. Andere kopers komen in de verleiding om te kopen of te verkopen en wanneer de koers voor de fraudeurs in de goede richting gaat, worden de orders ingetrokken. Andere handelaren zouden met zichzelf handelen om veel beweging in de markt te suggereren.

Bitcoin Gold, een fork van de originele Bitcoin, werd vorige week aangevallen om een diefstal te kunnen plegen. Wat is er gebeurd. Als je in een blockchain-netwerk 51% van het netwerk kunt beheren, kunt je alles wijzigen wat u wilt. Oplichters beheersten het Bitcoin Gold Network op deze manier en sluisden op deze manier een grote hoeveelheid BTG’s weg. 380.000 BTG’s (ter waarde van $ 18 miljoen dollar) werden gestolen. De aanval was mogelijk vanwege het mining-algoritme. De pool van beschikbare hashpower is veel groter dan de individuele hashpower van het netwerk. Bitcoin Gold zal naar een ander algoritme gaan, maar als je BTG’s zijn gestolen heb je daar natuurlijk weinig aan.

Toepassingen
Je lijkt de blockchain te kunnen gebruiken voor bijna alles (als je alle start-ups gelooft die na elkaar opduiken). Het is dan ook geen verrassing dat de filmindustrie ook naar deze technologie kijkt en wel met MoviesChain. Deze service verbindt filmproducenten en kijkers aan elkaar. Onafhankelijke filmmakers kunnen het gebruiken voor het verspreiden van inhoud op online platformen. En dit is niet zomaar een idee of een kleine start-up, want op het Hong Kong International Film Festival wordt MoviesChain getoond aan Aziatische filmmakers.

De laatste toepassing van deze week bevindt zich op een heel ander gebied: medische gegevens. Via het fonds dat mijn eigen blockchain-toepassing in het onderwijs vormde, ontmoette ik de oprichter van LabChain, die laboratoriumresultaten overdraagt ​​tussen twee academische ziekenhuizen in Nederland. Ik herinnerde me deze bijeenkomst omdat ik een persbericht van REMME heb gelezen, waarmee ze $20 miljoen dollar verdienden, waarmee ze een veilig raamwerk voor gebruikersauthenticatie voor onder andere Medtech creëerden. Ik ben erg benieuwd naar dit soort ontwikkelingen, want privacy is steeds belangrijker en verandert de medische wereld en het onderwijs.

Het laatste nieuws van een regering en wetgeving deze week komt uit Taiwan. Het eiland is het volgende land om een ​​coalitie voor blockchain te vormen: de Taiwanese parlementaire coalitie voor blockchain. Het heeft tot doel verschillende Taiwanese politieke fracties te verenigen onder de vlag van een beter gedefinieerd regelgevingskader dat de groei van blockchain-technologie zal stimuleren. Er zijn zoveel landen die experimenteren met deze technologie en zelfs in kleinere landen kun je je afvragen wanneer massa adoptie is voltooid. Als we naar de technologie kijken, moeten er veel stappen worden gezet. Maar als je kijkt naar de sociale acceptatie, zijn we onderweg.

En daarmee komen we aan het einde van ‘Vorige week in blockchain’. Kijk op mijn website: http://www.wimpelgrim.nl/ voor meer informatie over mij en mijn podcast. Bekijk de links naar alle nieuwsitems waarover ik sprak in de beschrijving: het herstellen van verloren privésleutels, Steve Wozniak, fraude en diefstal in Bitcoin, Taiwan, MoviesChain, LabChain en REMME. En kom zeker volgende week terug voor mijn nieuwe podcast op Soundcloud en in het Nederlands op Blocker.nl!

Bronnen

herstellen van verloren privésleutels
http://computerworld.nl/markttrends/104964-blockchain-probleem-hoe-herstel-je-privesleutels

Steve Wozkniak over Ethereum
https://www.forbes.com/sites/montymunford/2018/05/18/apples-steve-wozniak-dumps-facebook-and-thinks-ethereum-could-be-the-new-apple/2/

Bitcoin fraude
https://blocker.nl/onderzoek-naar-fraude-met-bitcoin-koers/

Bitcoin Gold diefstal
https://www.ccn.com/bitcoin-gold-responds-to-recent-double-spend-attack/

Taiwan
https://www.ethnews.com/taiwanese-parliament-forms-coalition-for-blockchain

MoviesChain
https://themobileherald.com/movieschain-by-tvzavr-to-be-presented-to-asian-filmmakers/164934/

LabChain
http://www.labchain.com

REMME
http://www.the-blockchain.com/2018/05/20/securing-sensitive-medical-data-with-blockchain-technology/

 

Support Wim op Patreon: www.patreon.com/wimpelgrim

Music © https://www.bensound.com

Door |2018-06-02T14:52:22+00:002 juni 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , , , , , |0 Reacties

Comments on Blockchain podcast Wim Pelgrim week 22