Je bent hier:--Blockchain podcast Wim Pelgrim week 21

Blockchain podcast Wim Pelgrim week 21

Welkom terug bij een nieuwe ‘Vorige week in blockchain’. Mijn naam is Wim Pelgrim, een blockchain enthousiasteling met een wekelijkse podcast op Blocker.nl.Ik breng je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van blockchain in minder dan 10 minuten! Als je het leuk vindt wat je hebt gehoord: voel je dan vrij om deze podcast te delen op je sociale netwerk!
Laat het me weten als je deze podcast leuk vindt of als je suggesties hebt. En als je van deze wekelijkse podcast houdt, kun je me steunen door naar Patreon.com/wimpelgrim te gaan, dat kan al vanaf 1 dollar per maand!

Deze week is het een volle aflevering. Ik zal ingaan op hoe verschillende overheden en regeringen omgaan met Blokchain, waaronder de 28 grootste blockchain projecten uit China, het beste crypto-land en het Nederlandse boek van Herbert Blankesteijn!

Technologie
In mijn laatste podcast sprak ik over de plannen van China om de 28 grootste blockchain-projecten te rangschikken, maar dat nog niet duidelijk was welke projecten het betrof. Deze week werd het duidelijk: China publiceerde de lijst. Sneller dan ik had verwacht weten wat het beste blockchain-project is: Ethereum! Steem, Lisk en NEO volgen de nummer één en Bitcoin komt niet verder dan plaats 13. En dat komt vooral omdat Bitcoin punten verliest ten aanzien van technologie (andere delen van de evaluatie zijn ‘toepassing’ en ‘innovatie’). En ik ben niet zo verbaasd: het Bitcoin-netwerk gebruikt zogenaamd evenveel energie als het totale Ierse land! Maar zoals altijd zijn er wel wat mitsen en maren aan dit onderzoek, maar dat Proof-of-Work niet het meest economische consensusalgoritme is, is overduidelijk. Maar hiernaar kijkend is Bitcoin eigenlijk net als de T Ford: de auto gebruikte 11-18 liter benzine per 100 kilometer voor een topsnelheid van 72 km per uur, dus moest wel geïnnoveerd worden. En dat is wat er nu gebeurt met de 9-jarige Bitcoin. Maar terug naar de lijst van China. De lijst komt elke maand uit en we zullen zien hoe verschillende projecten zich in de loop van de tijd ontwikkelen.

De innovatie waar iedereen naar op zoek is, is het oplossen van het schaalbaarheidsprobleem van blockchains. Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, werd vorige week enthousiast over Liquidity.Network. Het is een oplossing voor het maken van snelle en efficiënte cryptocurrency-betalingen, die nu meer tijd kosten dan old school Visa of Mastercard-betalingen, omdat netwerken zoals Ethereum slechts tientallen transacties per minuut in plaats van duizenden kunnen uitvoeren.
Een andere technologische vooruitgang is het plug-and-play-apparaat dat Filament vorige week presenteerde, genaamd Blocklet USB. Het is een apparaat dat is ontworpen om ‘oude’ apparaten aan te sluiten op de gedistribueerde grootboeken en ze zo waardevoller en duurzamer te maken. Filament heeft overigens ook software en een computerchip om in apparaten in te bouwen, met hetzelfde doel. Ik hoop dat de security goed geborgd is, maar het idee is interessant. van

Toepassing
Na de aankondiging door Foxconn (podcast #10) kondigde HTC ook een blockchain-smartphone aan. Gebaseerd op Android, biedt het toestel een een ‘cold wallet’ én een knooppunt in een transactienetwerk met de andere HTC Exodus-telefoons. Je kunt een aantal productietekeningen trouwens al online vinden.

En de blockchain is inmiddels ook al in de bierautomaat terechtgekomen op een grote conferentie in New York City over de blockchain, Concensus. Civic werd gepresenteerd tijdens Concensus 2017 en is dit jaar al in actie te zien. Mensen die geïnteresseerd zijn in een biertje scannen een QR-code met de Civic-app en het controleert of de persoon ouder is dan 21 (de wettelijke leeftijd om te drinken in de Verenigde Staten). Het is een leuke blockchain-applicatie: het opslaan van al je persoonlijke informatie op je eigen telefoon en het gemakkelijk maken voor iedereen die de informatie deelt zonder te typen of mensen nodig hebben die de informatie altijd controleren. Slechts één probleem: want ik zie wel het risico dat mijn neefje van 25 zijn telefoon uitleent aan zijn 17-jarige broer of zus, en hij of zij de telefoon gebruikt om de QR-code te scannen?

En als we het toch hebben over Concensus, je kunt online veel informatie vinden over deze prachtige conferentie. Je kunt zelfs video-registraties voor de hele dag van meer dan 9 uur op YouTube vinden. Maar wat was de rode draad van de conferentie? Echte plannen en deadlines. Net zoals we op de Blockchain Conference in Utrecht zagen, zoals ik heb aangekondigd (podcast #14). “We beginnen nu bij Consensus voorbeelden te zien waar financiële services deze technologie in productie nemen met echte tijdlijnen waar ze zich toe verbonden hebben”, zegt Chris Church, hoofd business development bij Digital Asset. De blockchain technologie wordt volwassen en op dit moment zien we de puberteit! Als je meer wilt, bekijk dan de online informatie van Concensus of bekijk het artikel over Forbes met meer dan 30(!) voorbeelden van blockchain in de praktijk.

Ander nieuws
Volgens een studie uitgevoerd voor BlockShow Europe 2018, moet ik naar Zwitserland verhuizen. Het land staat nummer 1 in de lijst van landen om een ​​blockchain-bedrijf te starten. Mijn grootste probleem met deze studie: het concentreert zich volledig op crypto, niet blockchain of gedistribueerde grootboektechnologie als geheel. Desondanks ben ik blij om te leven in nummer 8 van de 48 landen.

Het laatste nieuws deze week gaat over een boek. Ik keek in de jaren 90 naar Herbert Blankensteijn toen hij uitlegde hoe pentium III pc’s werkten voor het Nederlandse educatieve tv-station Teleac. En nu schreef hij een boek over de blockchain! Voor iedereen Nederlands: dit is de eenvoudige stap voor de beginnende blockchain-liefhebber. Ik ga het snel kopen!

En daarmee komen we aan het einde van ‘Vorige week in blockchain’. Kijk op mijn website: http://www.wimpelgrim.nl/ voor meer informatie over mij en mijn podcast. Bekijk de links naar alle nieuwsitems waarover ik sprak in de beschrijving: China’s blockchain-lijst, energieverbruik, Liquidity.Network, Blocklet, Civic, Concensus en de 30+ voorbeelden, het beste crypto-land en het Nederlandse boek van Herbert Blankesteijn. En kom zeker volgende week terug voor mijn nieuwe podcast op Soundcloud en in het Nederlands op Blocker.nl!

 Bronnen

China’s blockchain lijst
https://www.ccn.com/china-ranks-ethereum-as-the-worlds-best-blockchain-network-bitcoin-at-13/
Bitcoin’s energie verbruik
https://www.cell.com/joule/fulltext/S2542-4351(18)30177-6
Liquidity.Network
https://www.forbes.com/sites/andrewrossow/2018/05/14/ethereums-founder-acknowledges-promising-solution-to-blockchains-scalability-problem/#739da1e43af8
Blocklet
https://www.techzine.nl/nieuws/404436/start-up-filament-komt-met-usb-apparaat-voor-blockchain-verbindingen.html
Civic
https://www.forbes.com/sites/tobyshapshak/2018/05/15/now-you-can-buy-beer-from-an-age-verifying-blockchain-vending-machine/
Concencus
https://www.coindesk.com/capital-markets-blockchains-finally-getting-go-live-dates/
30 blockchain voorbeel volgens Forbes
https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2018/05/14/30-real-examples-of-blockchain-technology-in-practice/
Het beste crypto land
https://cointelegraph.com/news/switzerland-first-in-ranking-of-top-10-most-blockchain-friendly-countries-in-europe
Herbert Blankesteijns boek
https://www.dekler.nl/nl/boek/?authorTitle=herbert-blankesteijn/bitcoin-blockchain–9789075458930/
Steun mij via Patreon: www.patreon.com/wimpelgrim

Music © door https://www.bensound.com

 

Door |2018-05-31T10:51:22+00:0024 mei 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , , , , |0 Reacties

Comments on Blockchain podcast Wim Pelgrim week 21