Je bent hier:--Blockchain kat voor $100.000 naar nieuw baasje

Blockchain kat voor $100.000 naar nieuw baasje

We horen je denken? Klopt dat wel? Ja. Het is waar. Er is 246 Ether betaald voor een Cryptokittie. 

Spaarde jij vroeger knikkers? Of ben je meer van de Flippo generatie? Als dat het geval is loop je hopeloos achter, want alles draait tegenwoordig om het bezitten – en verhandelen – van Cryptokitties. Crypto wattes? Kitties. Cryptokitties dus. Hoe dat werkt en hoe je eraan kunt komen (voor je vrouw natuurlijk) gaan we hieronder uitleggen.

Cryptokitties is een spel waarbij het systeem iedere 15 minuten een nieuw digitaal katje genereert (en welke natuurlijk direct wordt verkocht). De technologie werkt op basis van de Ethereum blockchain. Dit zorgt ervoor dat elke kat honderd procent uniek is. Ook wel zo handig: hierdoor kan niemand je virtuele poezebeest afpakken en is ruilen ook veilig.
Het klinkt misschien wat ridicuul en onzinnig, maar we zijn bloedserieus wanneer we zeggen dat de handel in Cryptokitties inmiddels de grootste bron van Ethereum handel is. Gemiddeld kost een katje (nu nog) zo’n $100,- maar dit loopt dus al snel op tot (honderd)duizenden dollars.

Big business
Je raadt het al, hier wordt goud geld mee verdiend. In de eerste plaats gaat er 3,75% van iedere transactie naar de oprichters en daarnaast natuurlijk de volledige opbrengst van de kitties die iedere 15 minuten worden ‘geboren’ en verkocht. Maar dit is eindig. Na november 2018 worden er geen nieuwe kitties meer geboren, maar moeten deze worden ‘uitgebroed’. Dit is slim bedacht, want dit broeden kost steeds meer tijd en hierdoor wordt het steeds lastiger om nieuwe katjes te uit te broeden. Oh ja, je moet ook betalen om je kat door de kat van iemand anders te laten bevruchten. Op deze manier wordt er bewust schaarste gecreëerd, wat de prijs van de katjes weer omhoog drijft.

Investering?
Wat de toekomstige waarde van kitties zal zijn weet niemand. Wat we wel weten is dat het vooral de vroege vogels zijn die garen spinnen als ze hun kitties aanbieden en hier grof geld aan verdienen. Hiernaast is deze harige handel natuurlijk hartstikke goed voor Ether, want die heb je nodig om de katjes aan te schaffen (en straks te laten bevruchten en te broeden).

Heb jij een kittie gekocht of verkocht? Dan zijn we benieuwd naar je ervaringen!

 

Door |2017-12-04T12:19:33+00:004 december 2017|Categorieën: Nieuws| Reactie

Comments on Blockchain kat voor $100.000 naar nieuw baasje