Je bent hier:--Blockchain heeft grote prioriteit voor ING

Blockchain heeft grote prioriteit voor ING

De wereld van het bankieren is aan verandering onderhevig. Al eerder berichten we over banken in Brazilie die vol inzetten op de Blockchain technologie. Ook ING lijkt dit voorbeeld nu te volgen.Tijdens de presentatie van de jaarcijfers gaf ING CEO Ralph Hamers een toelichting op het besluit om vol in te zetten in de technologie ‘We bouwen de bank van de toekomst en blockchain heeft daarbij grote prioriteit. Ons team behaalde onlangs een aantal belangrijke resultaten. Zo is er een blockchaincode ontwikkeld voor het waarborgen van privacy die bijna 10 keer efficiënter is  en zijn er met behulp van blockchain digitale platforms ontwikkeld voor handelstransacties in landbouwgoederen en energie, dit laatste in samenwerking met andere partners. Deze mijlpalen staan symbool voor de samenwerking die inherent is aan het succes van blockchain.’

Niet voor het eerst
Het is niet de eerste keer dat ING zich positief uitlaat over het inzetten van Blockchain technologie. In november 2017 gaf de bank al aan te werken aan verbeterde veiligheid van transacties met behulp van Blockchain.

Banken experimenteren volop met blockchain, maar de uitdaging is om het toepasbaar te maken voor de bankensector. “Tot voor kort was de hoofduitdaging voor het toepassen van blockchain in de bankensector de garantie van bescherming van privacy en het naleven van regulering”, legt Mariana Gomez de la Villa uit, hoofd van het blockchainprogramma van ING. “Zero-knowledge technologie bestaat al langer en levert een belangrijke bijdrage op het gebied van privacy, maar de beperkende factor zijn de kosten die elke verificatie met zich mee zou brengen. De kosten van ZKRP zijn echter veel lager dan bestaande mogelijkheden. Onze oplossing is bewezen tien keer efficiënter dan bekende alternatieven binnen het testnetwerk.”

Open source
ING heeft de ‘zero-knowledge range proof’ code beschikbaar gesteld als open source oplossing. Dat betekent dat andere partijen uit de ontwikkelgemeenschap ZKRP zelf kunnen downloaden, testen en wellicht zelfs bijdragen aan deze oplossing.

Door | 2018-02-08T11:05:59+00:00 7 februari 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , | BlockTalk reacties

Comments on Blockchain heeft grote prioriteit voor ING