In de afgelopen periode is er nogal wat reuring ontstaan over de exchange Bitfinex. Deze zou op ‘omvallen’ staan en verschillende keren getroffen zijn door een dDos aanval.

Kortom er is veel onduidelijkheid over de gezondheid van deze exchange. Een blogger voert actief actie tegen Bitfinex onder de naam Bitfinex’ed. Daar heeft Bitfinex nu genoeg van. Zij hebben namelijk advocatenkantoor Steptoe & Johnson ingehuurd en dreigen nu met juridische stappen tegen deze blogger en anderen die valse beweringen hebben gedaan over de Bitcoin-exchange.

In een verklaring zei Bitfinex dat Steptoe werd ingehuurd om te reageren op dergelijke claims met “passende actie”, inclusief “mogelijke rechtszaken” tegen “verschillende partijen”. Jason Weinstein, die de blockchain-praktijk leidt bij Steptoe, bevestigde de aanvraag door Bitfinex in een e-mail.

Stuart Hoegner, de bedrijfsjurist voor Bitfinex, zei in de verklaring:

“Tot op heden is elke bewering van deze slechte acteurs duidelijk vals geweest en simpelweg gedaan om het cryptocurrency-ecosysteem te manipuleren. Als gevolg hiervan heeft Bitfinex besloten om al zijn wettelijke rechten en rechtsmiddelen te laten gelden tegen deze blogger en zijn medewerkers.”

Deze actie brengt ’s werelds grootste Bitcoin-exchange op een lijn – een bedrijf dat verwikkeld is in controverse en gehuld in geheimhouding – met een van de meest prominente en krachtige advocatenkantoren in de wereld van digitale valuta.

Steptoe, gevestigd in Washington, D.C., is de raadgever van de Blockchain Alliance, een publiek-privaat forum dat twee jaar geleden werd opgericht om informatie uit te wisselen tussen de industrie en de politie in dienst van de bestrijding van criminaliteit.

Maandag schreef de blogger, die de naam Bitfinex’ed gebruikt, een e-mail dat de exchange “willens en wetens onzinnige rechtszaken in het verleden heeft ingediend die ze niet wilden voltooien, en citeerde het voorbeeld van Bitfinex tegen Wells Fargo, dat was ingetrokken in augustus.

Litanie van claims
Bitfinex, opgericht op de Britse Maagdeneilanden, heeft nauwe banden met Tether, de in Hong Kong gevestigde bedrijf dat de op dollar-gebaseerde cryptocurrency uitgeeft. Terwijl Tether zegt dat het zijn gelijknamige tokens volledig steunt, heeft Bitfinex’ed het bedrijf ervan beschuldigd meer dollars uit te geven dan er verzilverd kunnen worden en gebruikt om de margehandel op Bitfinex te financieren, waardoor de prijs van Bitcoin kunstmatig wordt opgepompt.

Hij of zij heeft ook beweerd dat Bitfinex de washandel ​​(een illegale activiteit waarbij een belegger tegelijkertijd een asset koopt en verkoopt om een ​​misleidende indruk te wekken van de marktvraag) op de beurs toeliet en dat het klanten en beleggers ook op andere zaken heeft misleid.

Bitfinex’ed heeft deze en andere claims gedaan in een reeks van vaak lange en zeer gedetailleerde berichten op Medium, Twitter en YouTube, die op grote schaal werden gedeeld op cryptocurrency sociale media-kringen.

In zijn verklaring heeft Bitfinex niet gespecificeerd wie het precies zou kunnen vervolgen, op welke gronden, of in welk rechtsgebied.

“Ik denk dat je wel kunt afleiden wie het is,” zei Ronn Torossian, de public relations specialist die onlangs is ingehuurd om Bitfinex en Tether te vertegenwoordigen. Verder suggereert de Bitfinex-verklaring dat degenen die deze beweringen doen, zich mogelijk zelf bezighouden met “marktmanipulatie”, dus in grote lijnen hetzelfde als waarvan Bitfinex wordt beschuldigd.

“In de afgelopen maanden hebben bepaalde partijen en hun partners valse en ongefundeerde claims tegen Bitfinex gemaakt, waarbij ze zich bezighouden met mogelijke marktmanipulatie-activiteiten die oneerlijk en onwettig zijn,” zei Bitfinex.

Hoe het ook zei, het laatste woord over deze zaak is nog niet gezegd en bij Blocker.nl volgen we de ontwikkelingen uiteraard voor je op de voet!

To be continued…