Je bent hier:--Bitcoin’s ‘Death Cross’ komt snel dichterbij

Bitcoin’s ‘Death Cross’ komt snel dichterbij

Bitcoin heeft het zwaar. Eerder kon je lezen dat het aantal zoekoprachten in Google naar de valuta met 80% is gedaald, waarna Google met het bericht kwam niet langer crypto gerelateerde advertenties te tonen. Voor Bitcoin blijkt de beker nog niet leeg, want volgens technische analysten doemt een zogeheten ‘Death Cross’ op voor de cryptocurrency. Deze term komt voor uit de forex markt en hiermee wordt de situatie bedoeld die ontstaat wanneer het kortlopend voortschrijdende gemiddelde de lijn van het langlopend gemiddelde doorbreekt.
Zoals in onderstaande grafiek is te te zien, komt deze situatie voor Bitcoin snel dichterbij.

Bron: Bloomberg

Wanneer de Death Cross een feit wordt kan de koers met 76 procent omlaag gaan naar 2.800 dollar ten opzichte van de piek eind februari, aldus technisch analist Paul Day, in Bloomberg.

Angst realistisch?
Maar wat betekent dit nu eigenlijk en is Bitcoin na een Death Cross ten dode opgeschreven? Zo’n vaart zal het niet lopen en het is overigens maar de vraag of bovenstaande scenario überhaupt opgaat voor digitale valuta als Bitcoin. In de eerste plaats is gebleken dat de cryptocurrency markt vele malen meer volatiel is dan klassieke markten, waardoor lang niet alle technische analyse modellen bruikbaar zijn gebleken en koersbewegingen vaker het resultaat zijn van FUD dan bijvoorbeeld een lang voorspelde Bearish Pennant. Hiernaast wordt de betekenis die aan een Death Cross wordt toegekend ook nog eens vaak betwist. Terwijl de analisten van Bloomberg aanwijzingen voor een verdere koersval, zijn er ook analisten die hier geen enkele toekomstige waarde toekennen.

Door |2018-03-19T22:13:26+00:0016 maart 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , | Reacties

Comments on Bitcoin’s ‘Death Cross’ komt snel dichterbij

  • Koen

    Maar wat betekent dit voor de toekomst en voor andere coins?
    Is het einde nabij? (Al geloof ik van niet)
    Knalt straks alles weer omhoog omdat het weer “goedkoop” is?

  • http://www.blocker.nl Joep Maenen

    Hey Koen, het einde is voorlopig nog niet voorbij hoor. De death cross is nog wel een eindje weg, gelukkig zijn we de afgelopen dagen ook weer aan het klimmen waardoor deze nog verder weg is. De fractal die ik eerder postte is nog steeds intact, (https://cdn.blocker.nl/wp-content/uploads/2018/03/Bitcoin-Fractal.jpg) als deze helemaal uitspeelt, dan zullen vanaf hier snel omhoog klimmen. Áls Bitcoin daadwerkelijk een Death cross krijgt, is $3.000 inderdaad geen gek idee. Uiteindelijk blijft het dan de vraag of je in de technologie gelooft en of je daadwerkelijk denkt dat crypto toekomst heeft. Als je daarin gelooft, hersteld uiteindelijk ook de hele markt van een lage prijs als $3000