Je bent hier:-, Nieuws-Bitcoin Update x2 (BTC)

Bitcoin Update x2 (BTC)

Blocker.nl maakt met regelmaat Technische Analyses (TA) van diverse Cryptocurrencies. Vandaag een uitgebreide dubbele update van Bitcoin! (BTC)

Waar Bitcoin eigenlijk altijd een zeer sterke invloed heeft op de hele crypto markt, is dat de aankomende maanden nog maar eens bevestigt. De afgelopen maanden is daarom voor velen niet altijd makkelijk geweest. Doordat Bitcoin zo’n grote stempel op de rest van de markt drukt, heeft ze de laatste tijd extra veel aandacht van ons gekregen. In bange dagen ga je vanzelfsprekend op zoek naar positieve signalen en een mogelijke reversal. Vandaag een update over twee eerder behandelde charts om een beeld te krijgen van waar wij vandaan komen en mogelijkerwijs naartoe gaan. Eerst behandelen we de fractal chart van een maand geleden, daarna kijken we naar de verwachtte breakout chart van vorige week.

Fractal Chart

Bitcoin Fractal Update

Fractal Chart

Ongeveer een maand geleden maakten we de bovenstaande chart, waar de hoop behoorlijk verloren leek, zagen we aan deze chart dat de markt zich vaker in dit soort bochten heeft gewrongen. We zagen hier een mogelijke fractal, waarbij de geschiedenis zich weleens kon gaan herhalen. Volledig vertrouwen op dit soort fractals is altijd erg risky, het gebeurt zelden dat precies hetzelfde pad bewandeld wordt, maar in dit geval kon het wellicht beschouwt worden als een manier om de bear markt te relativeren. In de fractal zie je ook dat punt 6 eigenlijk door de horizontale support was heen gezakt waarvan we hoopten dat we zouden bouncen om vrij snel uit te breken. Dit gebeurde helaas niet, we bleven twee weken onder de support, maar vervolgens hervatten wij de weg omhoog en konden we daarna toch vrij snel door de (logaritmische) diagonale resistance breken. Momenteel zijn we dus toch weer mooi op weg naar “9”, waarover in de onderstaande chart meer.

____________________________________________

Breakout Chart

Bitcoin Breakout

Breakout Chart

We kijken hier naar de uitgezoomde chart van vorige week, omdat we hier goed zien hoe we door twee belangrijke resistances zijn gebroken. Ten eerste uiteraard de diagonale (logaritmische) resistance die begon bij de all time high. Deze breakout ging gepaard met een bullish TK-Cross op single Ichimoku settings. Vaak worden dubbele settings gebruikt, maar single settings reageren eerder, waardoor je sneller een reversal kan spotten. Na deze TK-Cross breakout hebben we een aantal dagen de Kumo getest. Tijdens de bear markt zijn we in de downtrend drie keer door de Kumo afgewezen en daarmee geldt deze als een belangrijke resistance. Vandaag ervaren we een flinke retest op de Kumo en Kijun, een logisch en gezond gevolg van deze trend reversal en breakouts, voorlopig niks om voor te vrezen. Voorlopig is de uptrend op de daily erg sterk en zijn daar nog geen divergences te spotten, houdt dit echter goed in de gaten, ook op lagere timeframes. Op $11.600 stuiten we op een volgende sterke resistance, op de weg daar naartoe kan je op lagere timeframes naar chart patterns zoeken voor eventuele long plays (voorzichtig!). Al met al zijn de signalen erg bullish en is er weinig reden om te twijfelen aan een test van $11.600, daar boven zal de weg een stuk minder resistance kennen, maar laten we niet teveel op de zaken vooruit lopen. For now, happy trading!

Door |2018-05-16T10:16:05+00:0025 april 2018|Categorie├źn: Charts, Nieuws| Reacties

Comments on Bitcoin Update x2 (BTC)

  • Jose

    Is er al iemand die de btc x2 heeft kunnen verkopen?

    • http://www.blocker.nl Joep Maenen

      Ik heb voor $250 ingekocht, dus ja ­čśë