Blocker.nl maakt met regelmaat Technische Analyses (TA) van diverse Cryptocurrencies. Vandaag een update van de Cryptocurrency Bitcoin! (BTC)

Gisteren zagen we een mooie breakout uit een Inverted Head & Shoulder en een Falling Wedge tegelijkertijd. Op de wat kleinere timeframes was deze move goed te voorspellen, maar op de hogere timeframes ziet het er allemaal wat minder positief uit. Laten we beginnen te kijken naar de 4 Hour timeframe.

4 Hour

We zien hier eigenlijk heel duidelijk sterke bullish divergences en twee bullish chart patterns, een Inverted Head & Shoulder (IH&S) en een Falling Wedge. Ook leuk om te zien is de IH&S op de RSI, die al een stuk langer aan het vormen was dan de IH&S in prijs. Al met al waren deze tekenen vrij duidelijk en is de eerste serieuze resistance pas weer rond $8800. Momenteel zitten we tussen de 50 en 200 EMA in, waarbij de 50 EMA support biedt en de 200 EMA resistance. In principe verwacht je aan deze chart toch zeker de $8800 te halen, maar de markt zit momenteel vol twijfel. Dit wordt onderstreept door de twijfelachtige breakout en het matige volume, maar nog veel meer door wat we zien op de Daily:

Daily

Op de Daily zien we dat de prijs onder de horizontale resistance al zware resistance ondervindt van de 50 en 200 EMA en lijkt het nog een zware klus te worden om überhaupt de $8800 te gaan halen. We zien verder ook geen divergences op de RSI of OBV, iets dat je wel graag ziet bij een reversal, de Stoch RSI ziet er mooi uit, maar dat is waarschijnlijk niet genoeg. Hoewel we niet graag voorspellingen doen die ver in de toekomst liggen, lijkt het er nog steeds op dat we richting de $7000 gaan. Een goede retest van dat level kan hopelijk de twijfel uit de markt wegnemen, waarna we de weg omhoog definitief kunnen gaan inzetten.