Bij Blocker.nl maken wij regelmatig Technische Analyses (TA) van diverse Cryptocurrencies. Vandaag weer een update van de Cryptocurrency Bitcoin! (BTC)

Vandaag kijken we naar de price action van de afgelopen paar dagen, om van daaruit iets te zeggen over de aankomende week. We kijken eerst nog eens naar de chart van woensdag en kijken daarna waar we ons momenteel bevinden.

Bitcoin Chart Woensdag 30 mei

Afgelopen woensdag zagen we allereerst heel duidelijke bullish divergences, maar tegelijkertijd zagen we ook dat de diagonale supportlijn nog niet getest was. Deze diagonale supportlijn werkt als een soort magneet. De prijs wil deze support waarschijnlijk weer goed testen voordat het vertrouwen in een eventuele bullrun echt concreet kan gaan worden.

BTC 4H Reversal?

Bitcoin Chart 3 juni

De afgelopen dagen is de prijs mooi omhoog gekropen, maar ondertussen is er een Rising Wedge ontstaan en bevinden we ons precies aan de bovenkant van het channel dat wij op 23 mei tekenden. Ook de RSI heeft sinds woensdag zwakte vertoond en er is sprake van een lichte bearish divergence. Het zou dus goed kunnen dat we de aankomende week de diagonale supportlijn alsnog gaan testen. In principe zien we hier dus een mooie set-up om short te gaan, mocht je dit willen traden, zorg er dan voor dat je wacht op confirmatie en pas trade als de breakout zich heeft voltrokken. Pas op met tight stop-losses, er zijn de laatste tijd veel bullish fakeouts. Hierdoor kan je stop-loss gehit worden net voordat de prijs inzakt.

Rising Wedge

Wil je als eerste op de hoogte zijn van Bitcoin en Blockchain gerelateerd nieuws? En wil je vaker dit soort Technische Analyses bekijken? Volg ons dan op Twitter en Facebook! Via deze link kan je je tevens inschrijven voor onze Blocker nieuwsbrief met exclusieve content, informatie over onze meet-ups en kortingen op hardware! Heb je vragen over deze chart of in het algemeen? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!