In deze Technische Analyse zien we dat Bitcoin de afgelopen dagen weer wat lucht heeft gekregen, is dit eindelijk het einde van de downtrend of gaan we nog meer bloed zien?

Technische Analyse Bitcoin

Vorige week zagen we in onze Technische Analyse al dat de markt zijn kracht terug aan het krijgen was. Er waren op veel verschillende timeframes zeer duidelijke bullish divergences te zien. Na een korte retest van de vorig low, was de buy pressure zo hoog dat we weer flink omhoog schoten. Ook de MACD brak uit een chart pattern dat zich maanden op had gebouwd, in principe is dat veelbelovend, maar we zien toch vooral ook alweer “beren” op de weg.

Hidden bearish divergence

Hoewel de bounce dus redelijk sterk was, zien we namelijk ook een hidden bearish divergence op de daily. Een hidden bear div ontstaat zodra een indicator (in dit geval RSI) een higher high maakt, maar de prijs nog niet. Een hidden bear div is een trend continuation pattern en voorspelt dus opnieuw een prijsdaling. Net als vorige week willen we nog steeds zien dat de prijs boven de 0.236 fib uitkomt, tot die tijd is de downtrend nog steeds intact. Nu de RSI een hidden bear div aan het maken is, zal de higher high aankomende dagen moeten gebeuren, anders gaan we de vorige lows zeker retesten. Voorlopig is geduld nog steeds erg belangrijk, op dit level kopen is zeer riskant, wacht dus op meer confirmatie door een higher high boven de 0.236 fib. Stay safe!

Bitcoin-Bounce2

Bitcoin-Bounce2

Wil je als eerste op de hoogte zijn van Bitcoin, Crypto en Blockchain gerelateerd nieuws? En wil je vaker dit soort Technische Analyses bekijken? Volg ons dan op Twitter en Facebook! Via deze link kan je je tevens inschrijven voor onze Blocker nieuwsbrief met exclusieve content, informatie over onze Crypto meet-ups en kortingen op hardware! Heb je vragen over deze chart of in het algemeen? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!