Bitcoin’s downtrend is onverbiddelijk, support na support begeeft het, maar vandaag zien we weer een sterke bounce. Wat zien we en waar moet je nu op letten?

Bitcoins koers lijkt momenteel wel een bodemloze put. Er zijn al veel belangrijke supports gebroken en nieuwe supports zoeken begint bijna creatief speurwerk te worden. De bullish Falling Wedge die hieronder getekend is, biedt wat hoop, maar is absoluut niet voldoende om een bodem mee te callen. We zien echter wel de nodige positieve tekens die niet te negeren zijn.

Bullish Divergence

Op de RSI zien we voor het eerst sinds 2018 tijdens de downtrend een bullish divergence op de daily timeframe. Ook de Stoch RSI ziet er erg bullish uit als we vandaag het huidige level kunnen behouden. Op de OBV Oscillator zien we ook een bullish divergence die al een tijdje aan het opbouwen is. Het verkoop volume verliest terrein en er komen steeds meer kopers de markt op. Bovendien zien we ook weer dat de OBV naar de positieve buy side aan het flippen is, in combinatie met de grote groene volume stick van vandaag, lijken de bulls in ieder geval steeds meer terug te komen.

Dragonfly Doji

De candle stick van vandaag is momenteel een bullish Dragonfly Doji. Een bullish Dragonfly Doji is een candle met een lange wick naar beneden en een kort bullish lichaam. Het laat zien dat er twijfel bestaat onder de bears en dat de bulls terugvechten, het is een vrij zeldzame candlestick en een krachtig signaal voor een reversal. Het is echter wel belangrijk dat we deze candle sluiten rond de $6200, totdat de candle gesloten is, heeft het eigenlijk geen waarde.

Fibonacci levels

Al met al redelijk wat positieve signalen, maar na alle gebroken supports, is het echt nog te vroeg om van een reversal te spreken. We zien dat de 0.236 fibonacci precies in lijn ligt met een zeer belangrijk resistance level ($6.800) . Totdat deze resistance gebroken is, er dus een nieuwe high ontstaat en de support van $6.800 succesvol geretest wordt, is het heel risky om hier te traden. Het proberen te vangen van de absolute bodem is leuk, maar brengt onnodig veel risico met zich mee.

Bitcoin Bounce

Bitcoin Bounce

Wil je als eerste op de hoogte zijn van Bitcoin en Blockchain gerelateerd nieuws? En wil je vaker dit soort Technische Analyses bekijken? Volg ons dan op Twitter en Facebook! Via deze link kan je je tevens inschrijven voor onze Blocker nieuwsbrief met exclusieve content, informatie over onze meet-ups en kortingen op hardware! Heb je vragen over deze chart of in het algemeen? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!