Vannacht heeft Bitcoin zijn bullish trend voortgezet en we komen steeds dichter bij het moment van de waarheid, gaat dit het dan echt worden? Check het op Blocker.nl!

In de vorige update zagen we al dat Bitcoin hele sterke resistance aan het benaderen was. Dit gekoppeld met een aantal bearish signalen, zorgde ervoor dat er sterke twijfel ontstond of Bitcoin de horizontale resistance kon gaan breken.

Bear Divs

Eerder hadden we het al over de hidden bear divs, maar we zien nu ook steeds meer gewone bear divs. Vooral op de OBV zien we dat het buying volume sterk aan het afnemen is ten opzichte van het sell volume. Op de RSI zien we wel dat de RSI vanaf de vorige high naar de huidige een licht herstel laat zien, de prijs én de RSI maakten een higher high en invalideerden daarmee de bear div op meerdere timeframes. Dit laat in ieder geval zien dat de bulls zich nog steeds laten gelden, maar ik betwijfel of het genoeg is voor de korte termijn.

De Bitcoin trend

Sinds de double bottom van eind juni, bevind Bitcoin zich duidelijk in een mooie uptrend, waarbij telkens Higher Highs (HH) en Higher Lows (HL) worden gemaakt. We zien echter ook dat de HH’s en de HL’s steeds dichter op elkaar komen en dat de trend op een Rounding Top begint te lijken, waarbij een volgende retest van de huidige high heel goed wederom een double top zou kunnen vormen. Een correctie naar ±$6.300 is dan zeer waarschijnlijk. Als we naar de huidige trend kijken, dan laat deze zeker kracht op de middellange termijn zien, maar is er weinig reden om aan te nemen dat deze sterk genoeg is om nu al door de kritieke horizontale resistance heen te breken.

De rode lijn die in de chart getekend is, geeft een mogelijk scenario aan dat ik erg plausibel vind, maar het koersverloop moet dat de komende dagen gaan uitwijzen. Een succesvolle retest van ±$6.300 geeft een goede mogelijkheid voor het maken van een Inverted Head & Shoulders (IH&S) patroon, welke wél genoeg momentum zou hebben om door deze sterke resistance heen te breken.

Conclusie

Concluderend kan je stellen dat het momenteel nog te vroeg is om van een gevalideerde reversal te spreken, maar dat de markt echt kracht laat zien. Een nieuwe all time low is wat mij betreft echt uitgesloten, maar het ergste lijkt voorbij te zijn.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van Bitcoin, Crypto en Blockchain gerelateerd nieuws? En wil je vaker dit soort Technische Analyses bekijken? Volg ons dan op Twitter en Facebook! Via deze link kan je je tevens inschrijven voor onze Blocker nieuwsbrief met exclusieve content, informatie over onze Crypto meet-ups en kortingen op hardware! Heb je vragen over deze chart, Bitcoin of Crypto of in het algemeen? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!

Bitcoin Double Top?