Je bent hier:-, Nieuws-Bitcoin TA Update (BTC)

Bitcoin TA Update (BTC)

Bitcoin staat op het punt om zijn bullish reversal te voltooien en de lucht in te schieten, nog een laatste zetje en het einde van de 2,5 maanden bearmarket is in zicht!

Ja je leest het goed, we zijn er bijna!

Voorspelling

Op 8 juli chartten we Bitcoin voor het laatst en daarin voorspelden we een double (rounded) top, retrace en een bounce op de rechter shoulder (zie de rode lijn). De bodem lag iets lager, maar de hele voorspelling is uitgekomen en momenteel kijken we naar een schitterend Inverted Head and Shoulders patroon. Dit patroon is een bullish reversal patroon en zodra de neklijn gebroken is, heeft Bitcoin eindelijk een einde gemaakt aan een 2,5 maanden durende bear market.

Horizontale resistance

Maar voordat het zover is, moet er nog een flinke strijd worden gevoerd. We hebben het er al weken over, de resistance rond $6.800 in lijn met het 0.236 fib level. Het is een enorm taaie resistance waar Bitcoin niet zomaar doorheen gaat komen. Er is een flinke dosis aan buy volume nodig om de bears hier te kunnen verslaan. We zien gelukkig dat de OBV behoorlijk is uitgeslagen en dat er een flinke hoeveelheid kopers de markt op zijn gegaan. Als de OBV zo hoog gehouden kan worden, is een uitbraak goed mogelijk. We zien echter ook op de andere indicators dat het momentum een beetje weg is. De RSI is zeer sterk overbought, de Stoch RSI zakt in en de MACD flipt bearish.

Inverted Head & Shoulders (IH&S)

Het IH&S patroon voldoet aan alle eisen, waarbij het volume gedurende het patroon afneemt, pas in de rechter schouder komt het volume terug door een toestroom aan buy volume. Ook de schouders liggen mooi in één horizontale lijn met elkaar. Als de neklijn gebroken wordt, dan ligt het target altijd even ver boven de neklijn als de afstand van het hoofd naar de neklijn, dit is onderaan weergegeven door de twee groene verticale lijnen. Dit target ligt overigens ook weer in lijn met een sterke horizontale resistance, vanaf daar kan je in ieder geval een tijdelijke pullback verwachten.

Ascending Triangle

Mocht de IH&S nu alsnog niet door de resistance heen komen, is een retest van de diagonale bullish supportlijn ook een goede mogelijkheid. Dit zou de mogelijkheid geven voor een Ascending Triangle. Deze horizontale resistance is zó sterk dat een kleine pullback er nu voor kan zorgen dat er straks wél genoeg momentum is om er doorheen te breken.

Bitcoin en Crypto middellange termijn

Al met al ziet het er goed uit voor Bitcoin, de laatste tijd komt er enorm veel goed nieuws naar buiten en ook technisch gezien zie je duidelijk dat de kracht in de markt terug aan het komen is. Met name het nieuws over een mogelijke Bitcoin ETF kan ervoor zorgen dat de prijs flink gaat aantrekken. Een ETF zou de toegang voor institutionele beleggers in de Crypto markt volledig open leggen. Zodra Bitcoin in staat is om door de neklijn heen te breken, zullen ook altcoins een tijdelijke bullrun gaan maken. Houd je dus stevig vast, de einde van de zomer kan weleens mooi gaan worden!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van Bitcoin, Crypto en Blockchain gerelateerd nieuws? En wil je vaker dit soort Technische Analyses bekijken? Volg ons dan op Twitter en Facebook! Via deze link kan je je tevens inschrijven voor onze Blocker nieuwsbrief met exclusieve content, informatie over onze Crypto meet-ups en kortingen op hardware! Heb je vragen over deze chart, Bitcoin of Crypto of in het algemeen? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!

Waardeer je onze Technische Analyses? Deel ze dan vooral met je vrienden op Facebook en Twitter!

BTC-IH&S

BTC-IH&S

Door |2018-07-17T17:14:43+00:0017 juli 2018|Categorieën: Charts, Nieuws|Tags: , , , , , |4 Reacties

Comments on Bitcoin TA Update (BTC)

  • Martin

    Blocker heeft het in huis…. 😀

  • Henry
  • http://www.blocker.nl Joep Maenen

    Hey Vincent, leuk dat je mee leest!
    Zoals in het artikel aangegeven heb ik het over een mogelijke reversal van de afgelopen 2,5 maand, vergelijkbaar dus met februari en april. Een Inverted Head & Shoulders patroon is een bullish reversal patroon, dat heb ik niet zelf verzonnen, dat is een klassiek chart pattern binnen technische analyse. Als je niet in technische analyse gelooft dan kan dat. Ik heb slechts uitgelegd wat je dmv TA kan zien en ik heb daarbij wél nuances aangebracht, een mogelijke correctie behoorde ook tot de mogelijkheden. Overwegend was de analyse bullish en momenteel zitten we dan ook 10% hoger dan het moment waarop deze TA gepost werd, al met al dus een geslaagde analyse. Als je Bitcoin koopt, loop je overigens altijd een groot risico, het is een zeer volatiele markt die zichzelf nog moet waarmaken. Ik heb ook niemand geadviseerd om te kopen, dat is een persoonlijke beslissing voor iedereen, ik analyseer slechts de huidige situatie van de markt. Tenslotte denk ik overigens persoonlijk dat dit helemaal geen slecht moment is om bij te kopen, Bitcoin heeft een correctie van 70% gehad en dat zijn op de lange termijn eerder momenten om bij te kopen dan om te verkopen, zeker gezien al het positieve nieuws van de laatste maanden. Bedankt voor je reactie, leuk dat je reageert en hopelijk ben je zelf in het vervolg ook iets genuanceerder.