Terry Duffy, voorzitter en CEO van de CME Group, heeft gezegd dat de exploitant van de derivatenbeurs al de volgende maand Bitcoin futures op de beurs kan brengen. Vandaag ging Duffy tegen CNBC een stap verder en vertelde dat de handel al in de tweede week van december zou kunnen beginnen, toen hij zei:

“Ik denk dat we ergens in de tweede week van december ons contract voor plaatsing op de beurs zullen zien.”

Het bedrijf maakte onlangs furore toen het onthulde dat het de regelgevende instanties om goedkeuring had gevraagd om bitcoin futures als product op te nemen. Op dat moment zei CME dat de futures gekoppeld zullen worden aan de bestaande prijsindex, geïntroduceerd in 2016 en via contanten zal worden verrekend.

Duffy deed een aantal opvallende uitspraken in het interview. Onder andere gaf hij inzicht in hoe CME zou omgaan met grote schommelingen in de prijs. Hij suggereerde dat CME de handel kan stoppen in het geval van significante schommelingen en dat bestaande regels worden ingeroepen in het geval van een catastrofale prijsdaling.

“Luister, wanneer iemand tegen me zegt, de prijs gaat naar nul, wat ga je doen? Ik laat het niet op nul komen,” legde hij uit. “Ik ga iets implementeren dat als de markt sterk daalt we stoppen met handelen. En als we denken dat een product weggaat, hebben we lange termijn en we hebben de shorts, we matchen ze tegen een prijs. Dat zijn onze huidige regels.”

De exacte datum van lancering is nog niet bekend, maar Blocker.nl houdt je op de hoogte van de CME ontwikkelingen en Bitcoin koers in aanloop naar dit moment.