Bitcoin zit in een mooie uptrend en bevindt zich op een zeer kritiek punt! Kunnen we al spreken van een reversal? Check het op Blocker.nl!

Bitcoin Bears vs Bitcoin Bulls

De afgelopen tijd hebben de Bitcoin Bears het af moeten leggen tegen de Bulls. Er heeft een redelijk herstel plaatsgevonden, maar helaas kunnen we nu nog niet van een echte reversal spreken. Sinds de dubbele bodem van eind juni, is dit pas de eerste keer dat Bitcoin echt tegen sterke resistance aan loopt. De horizontale resistance waar Bitcoin nu tegen aan zit, is de resistance waar ik het hier en hier ook al over had en ligt dus in lijn met het 0.236 fib level. Om te spreken van een reversal, hebben we een breakout nodig met een Daily close boven de $6.900 en een succesvolle retest van de huidige horizontale resistance.

Hidden Bear Div

Het grootste gevaar dat momenteel op de loer ligt is, een hele sterke Hidden Bearish Divergence. Een hidden bear div ontstaat zodra indicatoren op een chart een higher high maken, maar de prijs nog niet. Een hidden bear div is een trend continuation pattern en vertelt ons dus dat de downtrend van Bitcoin vervolgt zal worden. We zien op onderstaande chart dat in eerdere situaties in mei en begin juni hidden bearish divergences er voor zorgden dat de downtrend werd vervolgd. Dit maakt de kans op herhaling nog aannemelijker.

Bullish signalen

Als je trade, kijk je echter altijd naar meerdere indicators en hoewel een hidden bear div een krachtig signaal is, zien we ook enkele andere meer bullish signalen.

Volume

Als eerste zien we een heel ander volume patroon, tijdens de eerdere correcties, zagen we telkens afnemend volume tot aan de breakdown, waarna het (sell) volume weer omhoog schoot. Na de laatste breakdown, zagen we eigenlijk vooral bij het vormen van de rechterkant van de dubbele bodem weer een enorm volume spike, wat erop wijst dat bulls dit gebied sterk bewaken. Vanaf dat punt is er tot aan nu ook een stijging in volume waar te nemen. In dat opzicht is er dus echt iets anders aan de hand dan bij de eerdere breakdowns.

Chart patterns

Verder zien we dus een mooie double bottom, wat we qua volume en bijhorende bounce in de huidige downtrend nog niet eerder hebben gezien. Ook bevinden we ons in een mooie set-up voor een eventueel Head and Shoulders patroon als we nu een correctie krijgen richting de $6.300 en vanaf daar nieuwe support kunnen bouwen. Het probleem bij het vormen van dit patroon is dat een correctie naar $6.300 de grote bear div meer validiteit geeft. Om de bear div te invalideren, moet de breakout boven de $6.900 zo snel mogelijk plaatsvinden. De kans dat we door de $6.300 zakken als we daar support zoeken, is vrij aannemelijk. Je ziet op de OBV nu namelijk ook al een normale bear div ontstaan.

Reversal?

Al met al dus nogal gemengde signalen, hoewel de bulls zich duidelijk meer laten horen, is deze strijd nog absoluut niet gewonnen. Een goede mogelijkheid is dat Bitcoin een tijdje in een accumulatieperiode komt en dat we tussen de $6.800 en de $5.800 zullen gaan rangen, in voorbereiding op de nieuwe bullmarkt. We kunnen dus nog niet spreken van een reversal, het is nog even afwachten maar wij zullen je minstens één keer per week op de hoogte houden van het Bitcoin koersverloop.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van Bitcoin, Crypto en Blockchain gerelateerd nieuws? En wil je vaker dit soort Technische Analyses bekijken? Volg ons dan op Twitter en Facebook! Via deze link kan je je tevens inschrijven voor onze Blocker nieuwsbrief met exclusieve content, informatie over onze Crypto meet-ups en kortingen op hardware! Heb je vragen over deze chart of in het algemeen? Stel ze dan hieronder in BlockTalk!

Bitcoin Resistance

Bitcoin Reversal?