Je bent hier:--Bank of America: Bitcoin bubbel is gebarsten

Bank of America: Bitcoin bubbel is gebarsten

Terwijl het volgens veel analisten slechts wachten is tot Bitcoin tot nieuwe hoogtes stijgt, denkt de Bank of America daar heel anders over en is het over en uit. Volgens onderzoekers van deze bank is de bubbel die Bitcoin heet namelijk al lang gebarsten en zal de koers van de cryptocurrency nooit meer zo hoog komen als deze was in december 2017. De koers van Bitcoin leek namelijk lange tijd niet te kunnen dalen, maar heeft in de afgelopen maanden uiteindelijk toch het grootste gedeelte van haar waarde moeten inleveren.

De bank publiceerde onlangs de hiernaast getoonde grafiek waarin de grootste historische bubbels gezamenlijk worden getoond. Hieronder bevinden zich de tulpencrisis, de beurskrach van 1929 en dus ook Bitcoin. In deze grafiek is de (extreme) stijging van Bitcoin goed te zien. De waarde van de cryptocurrency bereikte het voorlopige hoogtepunt op 17 december 2017 en had toen een waarde van maar liefst $19.783,- Dit is bijna 60 keer wat het drie jaar eerder was geweest. Hierbij steken de tulpen zelfs bleek af, die maar een factor 40 stijging konden laten zien. Bitcoin is volgens de onderzoekers dan ook niet zomaar een bubbbel in dit opzicht, het is de grootste financiële bubbel sinds mensenheugenis.

Hoewel de stijging (en daling) van Bitcoin grote overeenkomsten laat zien met de hierboven genoemde financiële drama’s, is het maar de vraag of het realistisch is om de huidige handel in cryptocurrencies te vergelijken met de tulpenwoede van de vorige eeuw of de beurskrach van 1929 die tot de crisis van de jaren ’30 heeft geleid.

Dat Bitcoin te leiden heeft onder tanende interesse blijkt overigens ook uit het teruglopende aantal zoekopdrachten op google waar wij eerder over schreven. En het feit dat Facebook, Google en Twitter niet langer advertenties toestaan die het onderwerp cryptocurrencies aangaan heeft de negatieve tendens verder versterkt.

Hold On for Dear Life!
Wat doe jij met je cryptocurrencies als Bitcoin? Heb jij alles verkocht op de piek in december en lach je inmiddels de hele wereld uit? Of heb je geduld en geloof je nog in de wederopstanding van Bitcoin? We zijn benieuwd naar je mening en hebben er een apart topic op ons forum over gemaakt!

Door |2018-05-16T10:16:58+00:0016 april 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: | Reacties

Comments on Bank of America: Bitcoin bubbel is gebarsten