De overheid van New South Wales (Australië) wendt zich tot blockchain voor een test voor de gehele staat om rijbewijzen te digitaliseren.

In een aankondiging op 20 augustus zei de regering van New South Wales (NSW) dat ze de pilot voor 140.000 licentiehouders in de staat zal uitvoeren voordat het formeel uitgerold wordt in 2019. Secure Logic, een Australisch IT-bedrijf en technologische partner bij het project, zei op maandag zal hun blockchain-platform het initiatief ondersteunen om gegevens op een gedistribueerde manier te beveiligen.

Het blockchain netwerk, genaamd TrustGrid, is al getest in een voorlopige pilot dat vorig jaar is uitgevoerd in de stad Dubbo, zoals ZDNet meldde op maandag.

Het doel van het nieuwe programma is om een ​​gedistribueerd netwerk te gebruiken om de licentiegegevens van bestuurders te verifiëren en op te slaan, zodat gebruikers hun digitale legitimatie via een mobiele applicatie kunnen presenteren. Op deze manier hoeven ze geen fysieke legitimatie meer bij zich te dragen om hun leeftijd en identiteit te bewijzen wanneer ze worden gecontroleerd door de politie of in cafés en clubs.

Het initiatief volgt op een in mei aangenomen wetsvoorstel dat het rechtmatig is als er overheidsprojecten zijn die proberen bewoners in staat te stellen zich digitaal te legitimeren, bijvoorbeeld via een blockchain-netwerk, aldus het rapport.

De regeling is in lijn met het algemene doel van het land om blockchain en Distributed Ledgertechnologie toe te passen als onderdeel van het Digital Economy-initiatief.

Op dit moment werkt een Australisch federaal agentschap, dat zich richt op wetenschappelijk onderzoek, ook samen met IBM om een ​​nationale blockchain te ontwikkelen die is bedoeld om bedrijven transacties te laten uitvoeren op basis van smart legal contracts.