Je bent hier:-, Projects-Amerikanen zoeken strengere sancties tegen ‘Petro’

Amerikanen zoeken strengere sancties tegen ‘Petro’

Een groep van Amerikaanse senatoren dringt aan op strengere sancties tegen de door Venezuela gesteunde cryptocurrency, bekend als de Petro.Het wetsvoorstel, dat bekend staat als de wet inzake humanitaire hulp, wederopbouw en rechtsstaat van 2018, heeft betrekking op een aantal gebieden die verband houden met Venezuela, waaronder voorgestelde humanitaire hulp aan migranten uit het land en inspanningen om “herstel van de democratie” te bevorderen te midden van de langlopende economische crisis.

Het voorstel wordt gesponsord door Senators Bob Mendendez, Marco Rubio, Bill Nelson, John Cornyn, Dick Durbin, David Perdue, Ben Cardin, Ted Cruz, Tim Kaine, Michael Bennet en Patrick Leahy, volgens LegiScan. Het is voor het eerst geïntroduceerd op 24 september.

Het bevat met name een sectie die een expliciet mandaat geeft, ondertekend door de Amerikaanse president Donald Trump in maart, die sancties oplegde aan de petro, die de Venezolaanse president Nicolas Maduro vorig jaar bekend maakte. De controversiële cryptocurrency heeft van sommige kanten kritiek en veroordeling gekregen, terwijl de regering daar zelf heeft geprobeerd het in verschillende industrieën te implementeren. Eerder deze week zei Maduro dat een public sale van de Petro volgende maand zou beginnen.

Toch neemt de nieuw voorgestelde wet van de senaat de uitvoerende macht van Trump een stap verder, waardoor het inwoners van de VS belet “software” aan de Venezolaanse regering te verstrekken als onderdeel van haar inspanningen om de Petro te lanceren.

“Alle transacties door een persoon uit de Verenigde Staten of binnen de Verenigde Staten die betrekking hebben op, verschaffen van financiering voor, verstrekken van software voor, of anderszins handelen in een digitale valuta, digitale munt of digitale token, die is uitgegeven door, voor of namens van de regering van Venezuela zijn verboden te beginnen op de datum van de inwerkingtreding van deze wet,” aldus het wetsvoorstel.

Oproep tot sanctie rapport

Het wetsvoorstel bevat ook een paragraaf waarin gevraagd is om een “rapport over de impact van cryptocurrencies op sancties van de Verenigde Staten”, waarbij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken – samen met de Commodity Futures Trading Commission en Securities and Exchange Commission – verplicht is om een ​​rapport in te dienen bij de desbetreffende congrescommissies die een beoordeling geeft van de invloed van digitale valuta’s op de effectiviteit van Amerikaanse sancties overal ter wereld.”

Het rapport, als de wet is aangenomen en wettelijk is ondertekend, bevat twee hoofdcomponenten. Ten eerste zou dit informatie bevatten over pogingen om cryptocurrencies te gebruiken om Amerikaanse sancties te omzeilen.

Ten tweede roept het op tot “aanbevelingen voor nieuwe wetgeving en regelgevende maatregelen” om dergelijke inspanningen een halt toe te roepen, “onder meer door het directe of indirecte gebruik van producten of diensten van in de Verenigde Staten gevestigde technologie, software of financiële dienstverleners.”

Het rapport zou binnen zes maanden na ondertekening van de wet moeten zijn ingediend.

Door |2018-10-09T10:09:36+00:009 oktober 2018|Categorieën: Nieuws, Projects|Tags: , , , , |0 Reacties

Comments on Amerikanen zoeken strengere sancties tegen ‘Petro’