Je bent hier:--Al je bitcoins veilig in een échte kluis

Al je bitcoins veilig in een échte kluis

Ben jij wel eens Bitcoins verloren door een hack? Of omdat je de keys van je online wallet was vergeten? Lees dan snel verder, want dan is dit bericht voor jou! Stel je voor, je bent de gelukkige bezitter van heel veel bitcoins. Van héél veel bitcoins. Die heb je dan ooit gekocht of gemined en daarna niet meer verkocht, omdat je gelooft in de waarde ervan. Op Blocker.nl is al veel geschreven over de cryptografie die hoort bij currencies zoals de Bitcoin. Maar zoals bij alles wat vergrendeld of versleuteld wordt, is er op een gegeven moment een code, een sleutel, een vingerafdruk of iets anders unieks nodig om toegang te geven tot je fortuin aan bitcoins. En de grote vraag is: waar bewaar je die key dan?

Niet online dus, want dan heb je weer een nieuw account of digitale kluis nodig met, je raadt het al, weer een wachtwoord of een key. En zo kom je natuurlijk niet verder met de beveiliging van je digitale geld. Daar heeft het bedrijf Xapo iets op gevonden. Voor welgestelde crypto-eigenaren is er eindelijk een echt veilige manier om het digitale goud goed op te bergen. Lekker offline, bijvoorbeeld in een bunker diep onder de grond in de Zwitserse Alpen. Onder andere beveiligd met een vingerafdrukscanner met hartslagmeter, zodat het meenemen van een afgehakte vinger niet volstaat. Of in een van de 4 andere extreem beveiligde locaties op verschillende continenten.

En daarmee rijst de vraag: wat is dan eigenlijk het verschil met good old fiat currencies? Betekent dit een beetje terug bij af, of is het juist een logische manier om je crypto’s veilig te stellen?

Door | 2018-07-08T11:40:51+00:00 13 juni 2018|Categorieën: Nieuws|Tags: , |0 BlockTalk reacties

Comments on Al je bitcoins veilig in een échte kluis